Banestatus
 
Så er sommeren og solen efterhånden ved at slippe, sin terrorisering af de danske golfbaner og villahaver, og efterlader os tilbage med et ristet og meget slidt græstæppe, som i flere måneder har sukket efter vand. De første kraftige regnbyger er så småt begyndt at komme, og det hele er ved at blive grønt igen. Men det er desværre ikke uden konsekvenser, at 3 måneders vedvarende sol og temperaturer mellem 25 og 33 grader, går ubemærket hen.
Som alle har set er søerne mildest talt tømt for vand, og vi er vel nede på at kunne vande 2-3 gange mere i år, i tilfælde af at sommeren vender tilbage i september måned.

Det er yderst kritisk og ingen har vel nogensinde oplevet så varm og tør en sommer som denne.                  
Ikke en gang de gamle søulke nede på havnen, ville kunne overdrive en sådan sommer overfor deres børnebørn selvom en større havnevaffel kunne være indenfor rækkevidde.

Så hvad gør vi nu.

Svaret er at vi køre masser af nye græsfrø ud, og ret mange flere græsfrø end vi normalt budgettere med, det medfører så også at vi prikker greens og tee´s noget mere end normalt, plus at vi topdresser det hele lidt mere end normalt for at få det til at blive godt igen, men der er desværre ingen anden udvej, vi er nødt til at få lukket de bare pletter af, så vi har gode spille betingelser igen næste år.

Og ja det koster rigtig mange penge at efterså en hel bane med nye græsfrø, men vi håber og tror på at vi kan holde det nogenlunde indenfor det samlede banebudget.

Det største areal som skal have tilført nye græsfrø er fairway, og da vi desværre ikke har udstyret til selv at gøre det, har vi allieret os med Amager rullegræs som gerne vil køre det ud for os.

De kender hele golfbanen herude og ved hvordan, de skal forholde sig til spillere og andre ting, så det er en stor fordel når vi nu er nødt til det. De vil i øvrigt starte op i starten af uge 37. og det hele tager såmænd kun to dage, men yderligere info vil blive slået op.

Resten af banen undtaget rough har vi allerede været ude med frø på, Og vi afventer blot nu at det spirer.
Hvis vi lige vender tilbage til de tomme søer, er det jo stadig ingen hemmelighed at vi kun har det vand i søerne til rådighed der nu er, og som skrevet er de helt tomme, så også her har vi en udfordring.

Vi har sideløbende med tørken haft gang i mange tanker, vedrørende tilførsel af vand på den ene eller anden måde, og der er et par mulige løsninger som selvfølgelig munder ud i noget økonomi også, men på sigt gerne skulle hjælpe os til at klare de tørre perioder bedre end førhen, men mere om det når vi når dertil
Greenkeeper skifter bane

Jakob Blønd som er ansat hos os i Greenkeeperstaben, har valgt at opsige sin stilling, og vil prøve nye udfordringer, han har således søgt og fået jobbet som greenkeeper/groundsmand på vores alle sammen nationalstadion PARKEN hvor også FCK har hjemmebane.

Jakob udtaler selv at det er et drømmejob han ikke kunne sige nej til.

Vi siger jo hermed farvel til en yderst kvalificeret og engageret ung mand, som har brugt en stor del af hans liv på, at sætte Dragør Golf Klub på landkortet, og jeg synes da at vi skal se det positive i, at den læretid og uddannelse som Jakob har gennemgået her i klubben, har gjort at vi kan sende ham ud i verdenen velvidende at andre kan få stor glæde at hans evner.

Vi glæder os på Jakobs og FCK´s vegne og ønsker ham naturligvis held og lykke fremover.
Jakob tiltræder sin nye stilling 1/10-18. og vil således være på banen den næste måneds tid.
 
De Bedste hilsner
Nicholas
 

© Copyright 2019 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |