Vigtig baneinformation – golf i frostvejr, herunder rimfrost
 
Vi nærmer os tiden, hvor der kan forekommer nattefrost og rimfrost i morgentimerne.
Kommer rimfrosten pludseligt efter påbegyndt runde, skal man skifte fra sommergreens til vintergreens, og ligeledes fra sommerteested til vinterteested.
Bemærk damer og herrer spiller fra samme vinterteested.
Normalt vil rimfrost forsvinde i løbet af morgentimerne eller formiddagen i forbindelse med en temperaturstigning. Hvis det forsætter op ad dagen med minusgrader, vil rimfrosten normalvis ikke forsvinde og sommergreens er lukket hele dagen.
Hvis rimfrosten forsvinder fra greens og græsset ikke på anden vis er stivfrosset, kan der spilles til sommergreens, selvom der er minusgrader.   
  
Græsset på greens kan ikke tåle at blive betrådt i frostvejr. Især i den første periode med rimfrost og dagsfrost er græsset meget følsomt, da det stadig er saftspændt og ikke rigtig er gået i vinterdvale endnu. Betrædning eller anden belastning ødelægger cellevæggene i græsset og græsset dør.
Derfor fører spil på frossent græs til, at det visner, med risiko for bare pletter til næste års sæsonstart.
  
Husk!!
Der skal spilles fra vinterteested og til vintergreens når:
 
 
1.      Der er rimfrost. Rimfrosten sidder som en hvid belægning på græsset og ved betrædning eller anden belastning springer cellevægen og græsset dør.
2.      Der er frost på greens hele dagen uanset lufttemperatur.
3.      I tøvejr efter længere tids frost. Den øverste del er tøet op men græssets rødder sidder fast i frosten, hvilket betyder at rødderne bliver revet over og græsset dør.
 
Med venlig hilsen
 
Nicholas Juul Andersen
Chefgreenkeeper 
 

© Copyright 2020 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |