Baneinformation 29/3 2016

Foråret nærmer sig og haveejerne har måske bemærket at deres egne græsplæner så småt er begyndt at gro. Græsset på en green er dog ikke længere end ca. 7-8 mm på denne årstid, og derfor er der ikke lige så meget bladmasse at lave fotosyntese med, som hjemme i haven. Vi har desuden erfaret, at vi i Dragør ofte er 2-3 uger bagud, i forhold til græssets vækst og træernes udspring i andre dele af landet. Banens placering nær kysten og det for årstiden kolde vand syd for Amager og i Køge Bugt skal tages i betragtning, når man sammenligner Dragør med andre baner.
Vi skal heldigvis snart ud og spille til sommergreens og det har meget stor betydning for kvaliteten af greens og de kommende 8 måneders spil, at vi venter med at åbne greens til der er god vækst i græsset. Dermed kan græsset bedre modstå sliddet, og dette kommer os til gode på lang sigt, og vi undgår at skulle ud og reparere på skader forårsaget af for tidlig åbning. Skader som kan strække sig ind i maj/juni måned.
Sommergreens er generelt i god stand, årstiden taget i betragtning. Greens blev som sædvanligt vertidrænet, da vi lukkede dem i december. Hullerne efter denne behandling kan stadig ses, men lukker hurtigt, når der kommer aktivitet fra spil og maskiner. Greens er blevet tilført vintergødning og mikro-nærringsstoffer hele vinteren igennem i form af flydende gødning. Klargøring af greens inden åbning består af gødning, klipning og topdressing.
På baneudvalgsmødet 1. april 2016 bliver det besluttet, hvornår sommergreens åbner samt hvornår vognforbuddet ophører. Nærmere information herom følger på hjemmesiden.
Med venlig hilsen
Baneudvalgsformand og chefgreenkeeper

© Copyright 2018 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |