Så er sommeren over os og sæsonen er godt i gang, og banen begynder at forme sig, som vi gerne ønsker det, og det hele gror med ganske god fart nu.
Det er nu, vi har muligheden for at sætte fokus på og implementere, hvordan vi fremover ønsker banen bør fremstå.
Som de fleste af jer har lagt mærke til, har vi tilført en del mere næring til bl.a. fairway og foregreens, og områderne omkring greens, hvilket har resulteret i et mere tæt og grønt græstæppe.
Det er helt klart noget, vi vil arbejde videre med og forbedre yderligere med tiden. Intet er mere irriterende end at slå et godt slag, for derefter at lande på et bart jordstykke eller meget tyndt græsareal, og skulle undgå at flække sit slag derfra.
I den kommende tid vil fairway bunkers få lidt mere opmærksomhed, og bunkerkanterne vil blive skåret, så de igen fremstår pæne, og ukrudtet, som langsomt vokser ind i sandet, vil blive fjernet. Sandet vil ikke blive udskiftet i første omgang, da det er del af en længere tidsplan, og de økonomiske rammer spiller ind, men på sigt vil de også få den store tur, ligesom greenbunkers er ved det nu.
Hvor hurtig skal greens være?
Hastighed på greens og hvor langt ruller bolden på stimpmeteret, er et spørgsmål, vi støder på ofte, både her og i alle andre klubber i kongeriget.
Hvor hurtige skal de være, og hvor hurtige bør de være. Svaret svæver lidt i vinden fordi elitespilleren gerne vil have dem hurtige, så man er tvunget til at læse sin puttelinje rigtigt hver gang, og dermed koncentrere sig optimalt. Elitespilleren vil putte bedst på greens, som løber omkring 9,5 fod og opefter.
Middelgolferen vil hellere have dem lidt langsommere for ikke at blive overrasket over at putte 3 meter for langt. Typisk vil middelgolferen putte bedst på en hastighed omkring 8 fod på stimpmeteren.
Min mening er, at de skal være ærlige, jævne og tage godt imod bolden, og for at gøre alle tilfredse ligge på omkring 8,5-9 fod i hverdagen på stimpmeteret.
Til eliteturneringer kan vi selvfølgelig skrue op for hastigheden på greens, hvis det ønskes.
Ønsker fast klippemønster 
Med hensyn til rough og semirough, er vi i øjeblikket i gang med at få et mere fast klippemønster, så det hver uge vil blive klippet ned, i stedet for sporadisk at blive klippet når det er for langt.
Vi er fuldt ud opmærksomme på at nogle golfere lander mere i den lange rough end andre, og vi kunne for den sags skyld klippe alt det høje græs ned hele tiden, så man altid kan finde sin bold. Det er imidlertid ikke i vores interesse, da banen gerne må have en karakter af, at hullerne er isoleret fra hinanden.
De steder, hvor det virker urimeligt, at der er sejt og langt græs, og hvor vi kan mærke, at folk leder for længe, tager vi naturligvis højde for det og klipper det ned i en rimelig højde. Og vi er også udmærket klar over, at vi ikke kan tilfredsstille alle medlemmer, og at vi derfor vil få nogle høvl fra enkelte spillere.
Til lykke Jakob og Nicolai 
Endelig har vi haft 2 elever, Jakob Blønd og Nicolai Klithammer, som med meget fine karakterer har bestået deres svendeprøve. De kan nu kalde sig udlærte og endelig vende tilbage til banen. Det har vi set frem til meget længe, dels for at være fuldtalligt mandskab igen, men også for at drage optimal fordel samt glæde at den store viden og erfaring, de indtil nu har tillært sig.
Det tegner rigtig godt og positivt for banen fremover, og det vil jeg personligt imødese.
Et kæmpe stort tillykke skal der lyde herfra.
Læs mere om de to under nyheder. 
Ris og Ros kassen
Husk, at der på gavlen til klubhuset hænger en Ris/Ros kasse, som I frit kan anvende, hvis I har forslag til, hvordan vi kan forbedre banen.
Hvis i samtidig husker at skrive jeres navn på, så har vi muligheden for at kontakte jer for at drøfte jeres gode forslag.
Hvis i ikke kan vente og absolut brænder for at afsløre jeres gode ideer, så fang os gerne ude på banen. Vi vil nemlig rigtig gerne snakke om vores arbejde og gøre banen bedre.
  
De bedste hilsner
 
Chefgreenkeeper
Nicholas Juul
 
 

© Copyright 2018 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |