Hjertestarteren i Dragør Golfklub.


Den hjertestarter, der er opsat i Dragør Golfklub og sponseret af Trygfonden, har alle sikkert lagt mærke til. Men det er sikkert ikke alle, der ved, hvordan man skal reagere, når 'hjertetelefonen' ringer i gangen i klubhuset.
Vi har heldigvis ikke haft behov for at benytte den opstillede hjertestarter endnu, men når ulykken/uheldet en dag sker på golfbanen eller i klubhuset, er det vigtigt, at de, der er til stede, og som ikke har været på kursus i livgivende førstehjælp og brugen af hjertestarteren, kan reagere på den rigtige måde, for det er de første minutters behandling, der er afgørende for, om personen overlever, eller hvor store mén hun eller han får.
Derfor er der nu ophængt en procedure/instruktion for, hvordan man skal reagere, når hjertetelefonen ringer. Denne instruktion er ophængt umiddelbart ved hjertestarteren og telefonen og er let at følge. Det er meget vigtigt, at man ikke blot lader telefonen ringe, da der ikke er andre steder, alarmen går ind.
Læs derfor den ophængte instruktion næste gang, du er i klubhuset
Når Baneservice er på banen i sæsonen, er det deres mobiltelefon, alarmopkaldet går til, og de vil reagere. Men, når de ikke er på banen, er deres mobiltelefon omstillet til hjertetelefonen i klubhuset.
Her er lidt information om hjertestarteren:
Hjertestarteren er en transportabel, batteridrevet maskine, der skal betjenes manuelt, og som ikke kan betjenes forkert. Den kan ved at afgive elektriske stød få et hjerte, der er holdt op med at pumpe blod rundt, til at pumpe igen.
Hjertestarteren foretager en analyse af hjertet og afgør, om der skal gives elektriske stød; så det er ikke hjælperen, der skal afgøre dette. Gennem tale giver hjertestarteren trinvis instruktion til førstehjælperen, og den instruerer også i at give kunstigt åndedræt og hjertemassage.
 
Informationsudvalget i D.G. / 01.06. 2012

© Copyright 2018 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |