Hvad koster det at spille golf i Dragør Golfklub?


Vintertilbud 2019
Dragør Golfklub tilbyder hen over året alle nygolfere nogle attraktive Prøvemedlemskaber. Disse Prøvemedlemskaber starter fra 1. april, når den ny sæson for alvor går igang, men du kan allerede nu blive skrevet op, så du er sikret en plads på et af de første hold.
Er du registreret golfspiller med et handicap og ønsker at blive medlem i Dragør Golfklub, har vi et godt tilbud til dig, hvor du allerede nu kan gøre brug af klubbens faciliteter.
For begge gælder, at man tager kontakt til klubben på enten telefon 3253 8975 eller via email golf@dragor-golf.dk
Vi glæder os til at byde dig velkommen.Golf - en vandring i naturen 
 
At gå en runde på Dragør Golfklubs 5.678 meter lange bane er som at gå en runde i en park blandt hundredvis af træer og buske, som kranser op til den smukke Kongelunden skov.
 
Når man spiller golf, kan man rigtigt følge årstidernes skifte fra forårets lysegrønne spæde blade på træer og buske henover sommerens fuldt udvoksede løv til efteråret, hvor løvets farver langsomt bliver gule og brune for så i november helt at falde af. Da banen er placeret i en tidligere æbleplantage, er der naturligvis stadig mange æbletræer, som står smukke hvert forår med deres blomsterpragt og konkurrerer med blomsterne på tjørnebuske, slåen, moreller og kvæder.
 
Vi har i samarbejde med det lokale TAMU-center etableret et antal fårefolde, hvor vi holder får som alternativ til at klippe græsset. Fårefoldene er selvfølgelig placeret på steder, hvor man normalt ikke slår bolden hen. Om foråret har vi små søde lam at se på.
 
På banen er der 8 søer, hvoraf flere er forbundet med grøfter. Her vrimler det om sommeren med frøer, og du kan også være heldig af møde en snog.
 
Der er mere end 30 fuglearter, der yngler på vores bane og i Kongelunden. Specielt følger vi hvert år stærenes, svanernes, tårnfalkenes og den lille lappedykkers kamp for at få et nyt kuld fra reden. Du kan læse mere om fuglelivet under menuen Banen og punktet Banens Fugleliv.
 
For at tiltrække flere ynglefugle er der de sidste to-tre år opsat omkring 80 stærekasser, 20 mejsekasser og 1 uglekasse. De mange stære hjælper os med at holde bl.a. fairways fri for skadelige insekter.
 
Endelig er der i skoven ved Centralsøen opsat en foderautomat til fasanerne, som du også kan møde på banen.
 
Som noget unikt kan du når du går en runde på Dragør golfbane se de "store fugle" - flyvemaskinerne. Nogle dage støjer de lidt mere end andre. Andre dage er de nærmest lydløse. Nyd synet af verdens største pasagerfly Airbus A380  (lander 13.25 - starter 15.35). Lad dig ikke irritere, når du hører dem, men nyd i stedet synet - og drøm dig evt. i stedet hen til deres distination.

Mange sportsudøvere ønsker at dyrke deres motion på tidspunkter, som de selv bestemmer. Også her er golfsporten og Dragør Golfklub med på noderne. Vi har et elektronisk tidsbestillingssystem, hvor du selv beslutter, hvornår du vil spille. Det kræver dog, at tidspunktet er ledigt. Du kan maksimalt spille 4 personer ad gangen, og du er velkommen til at slutte dig til en gruppe på under 4. Det er faktisk en del af golfsportens hjerteblod, at man gennem et handicapsystem kan spille med hinanden på lige fod. Det mest almindelige er dog, at man finder sammen i en gruppe og mødes for at spille sammen.
 
Når du er færdig med en runde, kan du besøge vores restaurant, hvor du kan købe kaffe med kage, øl eller vand samt frokost eller aftensmad. Her du så prale af alle dine gode slag og lave score til de øvrige gæster i restauranten. Og husk, at i golf findes der kun gode slag eller uheld.
 
Har ovennævnte øget din interesse for at melde dig ind i Dragør Golfklub og lære at spille golf, så klik her.
 
Velkommen i Dragør Golfklub.
 
 
Begynder i Dragør Golfklub

Hvordan får jeg et handicap?
Du vil fra start få udleveret folderen ”det grønne ort” der efterhånden som du kommer igennem forløbets trin, vil blive udfyldt i form af attestering af træner / begynderudvalg – du bør altid huske at medbringe dette kort.

Teori-delen
Regel og etikettekursus foregår en aften i starten af dit begynderforløb sammen med andre begyndere. Regelprøven tager du på nettet via DGU’s hjemmeside: https://www.golf.dk/regelprove - her er det også muligt bare at øve sig.
Praktik-delen
Du vil i forbindelse med træningen hos Pro’en (træneren) lære grundlæggende slagfærdigheder
 
  • Udspil
  • Indspil til green
  • Bunkerspil
  • Putting
 
Når Pro'en har godkendt dig i ovenstående færdigheder, er næste trin at blive godkendt på klubbens par 3 bane.
 
Par 3 bane godkendelse
 
Klubbens begynderudvalg står for godkendelsen på par 3 banen. Turneringer og godkendelser afholdes hver mandag i sæsonen (kan i særlige tilfælde afholdes andre dage efter aftale med udvalget). Du tilmelder dig til mandagens begynderturnering/godkendelse på par 3 banen på Golfbox.dk. På spilledagen vil et medlem fra klubbens begynderudvalg gå banen med dig og vurdere om du gennemfører i alt 12 huller på tilfredsstillende vis (vejledende 28 slag på banens 6 huller). Efter godkendelse bliver du sat i handicap 65 og kan nu tilmelde dig mandagenes begynderturnering på 18-huls banen.
 
Godkendelse til stor bane
 
Denne godkendelse foregår på præcis samme måde som par 3 bane godkendelsen. Der spilles dog 9 huller, på 18-huls banen (vejledende 12 stablefordpoint på 6 ud af de 9 huller).
 
Når du godkendes, vil du blive sat i handicap, ud fra hvor mange point du laver – se handicaptabel her.
 
Spil på stor bane (18 hullers banen)
 
Godkendte begyndere kan deltage i begynderturneringer på mandage og derved gå ned i handicap. Du spiller fra blå tee, indtil du når handicap 59.
 
Fra handicap 59 må du spille 18-huls banen i forbindelse med mandagsturneringerne og søndage efter kl. 15:00 dog altid sammen med et medlem som har et handicap på 49 eller derunder. Melder du dig ind i klubben, må du spille på alle tidspunkter sammen med et medlem som har et handicap på 49 eller derunder.
 
Hvis du når handicap 49 indenfor de 2 måneder, er din begynderuddannelse afsluttet, du kan selvfølgelig stadigvæk anvende alle faciliteter på nær 18-huls banen i den resterende tid af din prøveperiode. Du kan på et hvert tidspunkt vælge om du ønsker et ”rigtig” medlemskab i Dragør Golfklub og derved får udstedt et DGU kort, der også giver dig adgang til alle andre golfbaner - afhængigt af dit handicap.

Handicap grupper:
Handicap 66 = par3 (bestået par 3 = hcp 65)
Handicap 65 - 60 = Begyndere (blå tee)
Handicap 64 = bestået storbaneprøven.
Handicap 59 – 50 = Prøvemedlemmer - må spille mandagsturneringer og søndag(e) efter kl. 15:00
dog kun med et medlem med max handicap på 49 (Medlemmer må alle ugens dage).
Handicap 49 – 36 = Hyggespillere – Din begynderuddannelse er afsluttet.
Resten af prøveperioden kan alle faciliteter anvendes på nær 18-huls banen.
 
Hurtigere godkendelse til 18-huls banen
 
Hvis du vil hurtigere gennem godkendelsen, kan klubbens Pro arrangere et personligt forløb, dette forløb afregnes som egenbetaling direkte til Pro’en.​​​​​​​


 

© Copyright 2020 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |