Hjertestarteren i Dragør Golfklub


Dragør Golfklub har også en hjertestarter. Den er placeret ved indgangsdøren til klubhuset og er sponseret af Trygfonden.
Vi har heldigvis kun haft behov for at bruge hjertestarteren en enkelt gang, men når ulykken/uheldet er ude, er det vigtigt, at de, der er til stede, og som ikke har været på kursus i livgivende førstehjælp og brugen af hjertestarteren, kan reagere på den rigtige måde, for det er de første minutters behandling, der er afgørende for, om personen overlever, eller hvor store mén hun eller han får.
Er du i tvivl om, hvordan du skal reagere, er det ophængt en simpel instruktion ved siden af hjertestarteren. 
Opholder du dig i eller ved klubhuset, ringer du 112, hvor du vil blive guidet til, hvordan du videre skal forholde dig. 
Er du på banen, ringer du også 112 og herefter til Baneservice på tlf. 51 41 70 87. Nummeret står på scorekortet. Er Baneservice ikke ude at køre, kan du ringe på klubbens hovednummer som er tlf. 32 53 89 75 og blive stillet videre til enten kontoret, restauranten eller shoppen og bede dem om at komme ud med hjertestarteren hurtigst muligt. 

Læs derfor den ophængte instruktion næste gang, du er i klubben

Her er lidt information om hjertestarteren:
Hjertestarteren er en transportabel, batteridrevet maskine, der skal betjenes manuelt, og som ikke kan betjenes forkert. Den kan ved at afgive elektriske stød få et hjerte, der er holdt op med at pumpe blod rundt, til at pumpe igen.
Hjertestarteren foretager en analyse af hjertet og afgør, om der skal gives elektriske stød; så det er ikke hjælperen, der skal afgøre dette. Gennem tale giver hjertestarteren trinvis instruktion til førstehjælperen, og den instruerer også i at give kunstigt åndedræt og hjertemassage.
 
 

© Copyright 2021 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |