Større klubhus på tegnebrættet

Omkring 160 nye kvadratmeter med 3 nye simulatorer og en stor udvidelse af restaurant- og terrasseområdet. Sådan ser bestyrelsens reelle skitser ud for en markant udvidelse af klubhuset.
Af Michael Bech
Selvom sæsonen går på hæld i Dragør Golfklub, så er der masser af projekter i gang til glæde for medlemmerne i klubben. Ét af projekterne er en markant udvidelse af det eksisterende klubhus.
Planerne for udvidelsen, der er en foreløbig skitse fra arkitekterne Barfoed & Rasmussen, er store. Det er er tanken, at klubhuset udvides med cirka 160 kvadratmeter i mellemgangen mellem proshoppen på den ene side og restauranten på den anden side.
Tanken er, at tilbygningen ’kobles’ på det eksisterende klubhus i sydvestlig retning. Altså en tilbygning der strækker sig ud mod den nuværende træningsgreen.
Dermed kommer klubben et skridt nærmere de tanker, som formand Johnny Twile og resten af bestyrelsen længe har haft om at gøre klubben til en helårsklub.
På den netop afholdte generalforsamling og sommermøde, fremlagde bestyrelsen tankerne for det nye klubhus. Formand for klubhus-udvalget, Nicolaj Lyck, fortæller i dette interview om tankerne bag den store udvidelse af klubhuset.
Hvorfor skal vi have en tilbygning?
- Vi er i pladsnød, når vi har store turneringer. For det andet er det et ønske fra restauranten, at de får mere plads til gæster. Kort sagt: Et sted hvor vi kan spille indendørs golf og hygge os hele året, fortæller Nicolaj Lyck.
Er det også for at imødekomme pladskrav fra nye medlemmer, hvis det lykkes at udvide klubben med ni nye huller?
- Ja, hvis vi får ni nye huller, så får vi i høj grad brug for mere klubhus-plads.
Simulator, Yoga og Banko
Hvad kan tilbygningen bruges til?
- Vi har fået lavet et udkast på, hvordan det kan se ud. Der bliver plads til tre simulatorer. Der bliver mere plads til spisning og forskellige andre arrangementer. Fx yoga-hold eller anden form for fysisk aktivitet eller banko.
Bliver der fri bookning af simulatorer for medlemmerne?
- Der bliver en mindre brugerbetaling for at benytte simulatorerne, som bliver betydeligt billigere end dem, vi kender fra ude i byen. Det er min vurdering, at simulatorerne er betalt indenfor en periode på cirka 3 år. Herefter vil det være oplagt, at vi sætter prisen markant ned eller helt afskaffer brugerbetalingen.
Betyder tilbygningen, at det nuværende træningsområde (puttinggreen og inspilsområde, red.) bliver mindre?
- Nej. Tilbygningen vil ramme et par meter af puttinggreenen, men til gengæld udvider vi greenen med et tilsvarende areal ved området mellem hul 1 og hul 9.
Hvor langt er I i processen?
- Det er ligesom en tretrins raket. Først har vi hørt kommunen, om vi må få lov at bygge ud på klubhuset. Det afventer vi stadig svar på. Får vi lov, så bliver det næste, at vi kontakter arkitekt og ingeniør, der laver de endelige tegninger. Med de tegninger i hånden, indhenter vi så en række tilbud fra håndværkere, så vi får et overblik over projektet og prisen, og byggeriet kan begynde.
2 millioner og åbning om 2 år
Hvad er prisen?
- Cirka 1,5–2 millioner.
Skal der optages lån for at finansiere tilbygningen?
- Vi skal optage et kortvarigt lån, som afdrages hurtigt over driften. Så det er ikke tanken, at der kommer en kontingentforhøjelse for medlemmerne.
Hvornår står tilbygningen klar?
- Hvis alt flasker sig, så håber jeg, at vi har en bygning færdig om cirka 2 år.
Der er stor kø for at få et bagskab. Når nu håndværkerne er i gang, kunne det så ikke være en åbenlys lejlighed til at udvide med en ekstra baglade?
Jo, vi bliver nødt til at få set på, om eller hvordan vi kan få lavet mere plads til bags. For det er et problem, og det kommer vi også til at kigge på i efteråret.
Fakta om Nicolaj Lyck
Formand for klubhusudvalget i Dragør Golfklub.
Alder: 50 år
Beskæftigelse: It-konsulent
Privat: Gift med Karina. Sammen har de to børn – Sofus og Mikkel – på henholdsvis 18 og 20 år. Begge drenge spiller golf. Det samme gør Karina.
Handicap: 9,4 - har spillet golf i cirka 18 år.
Favoritspiller: ”Thomas Bjørn. Han er bare så kold, når det gælder. Han ikke den bedste, men når det spidser til, så har han troen på, at han nok skal vinde.”
Favoritbane: ”Great Northern. Den er på alle måder outstanding. Både i forhold til overnatning, klubhus, layout og banen i sig selv. Den bane burde alle prøve.
Om Michael Bech:
Michael skriver drypvis små nyheder, portrætter og reportager med udgangspunkt i livet i Dragør Golfklub - artiklerne offentliggøres på klubbens hjemmeside og i denne Facebook-gruppe. Michael er selv medlem i Dragør Golfklub – det samme er hans kæreste Maria og deres søn, Anton. Udover at skrive om forholdene i klubben er Michael også frivillig træner for de allermindste i klubben, Drageungerne. Professionelt arbejder Michael som journalist på TV2 Dokumentar. Ideer eller kommentarer til artikler kan sendes direkte til Michael på mbec@tv2.dk eller via Facebook.

© Copyright 2020 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |