Markante baneforbedringer på vej

Masser af nyplantede træer, større og nye teesteder og mindre af den tykke rough er blandt en lang række nye tiltag, der venter medlemmerne i den kommende sæson.
Af Michael Bech
INTERVIEW
Selvom det kan virke som en uendelighed, inden forårssæsonen går i gang, og corona-virussen forhåbentlig slipper sit tag i Danmark, så har greenkeeperne allerede nu travlt med at gøre klar til den kommende sæson.
Chefgreenkeeper i Dragør Golfklub, Nicholas Juul Andersen, fortæller her kronologisk hul for hul om de mange nye tiltag på banen.
Hul 2 og 8
- Planen er, at vi fjerner nogle træer fra venstre side ved hul 9 og placerer disse mellem hul 2 og 8. Det er for at skabe adspredelse og definere hullerne bedre. Altså at hullerne bliver mere isolerede fra hinanden. Desuden bliver teested 56 på hul 8 renoveret og rettet op med ny tørv, forklarer Nicholas Juul Andersen og fortsætter:
Hul 3
- Vi planter flere træer i både venstre og højre side inden diget, så vi skærmer bedre over mod hul 3 og 4. Vi har tanker om at flytte tee 56/58 ned bag tee 51. Det skyldes, at der har været nogle farlige situationer, hvor bolde fra det nuværende teested på hul 3 er røget over mod spillerne på hul 2 eller hundeluftere på oplevelseslinjen.
Hul 5
- Vi ønsker at trække spillernes drive en anelse mod venstre over mod skoven. Derfor tynder vi ud i de æbletræer, der står i venstre side. Og planter yderligere træer i højre side. Visuelt bliver det derfor et meget smukkere hul.
Hul 7 og 11
- Der kommer flere træer i venstre side mellem hul 7 og 11 – allerede nu kan man se, at der er banket pæle i, hvor vi gerne vil have træerne til at stå.
Hul 8 og 10
- På hul 8 kommer der flere nyplantede træer i højre side ved det område, der vender over mod greenen på hul 2. Det øger sikkerheden for spillerne på greenen. Og vi planter også nogle træer mellem hul 8 og 10, så vi med tiden får et mere parkmæssigt look. Sidst men ikke mindst, så renoverer vi det meget slidte teested på hul 10.
Hul 13
- Flere spillere har været trætte af det meget store piletræ lige til højre for teestedet. Og det forstår jeg godt. Derfor fjerner vi piletræet, der har gjort, at der var et helt unødvendigt stort slid konstant i den ene side af teestedet. Når vi nu er i gang, så beskærer vi også alle de tjørne, der står i venstre side af teestedet.
Hul 14
- Her sker der virkelig noget. Vi laver øget beplantning i højre side på første halvdel af fairway for at tvinge spiller mere mod venstre. Samtidig fjerner vi de to store poppeltræer i venstre side af åbningen, så man får kig til søen. Dermed kommer spilleren til at se, om teeslaget er gået i søen. Den nuværende sti mellem hul 14 og 15 lukkes, så man fremover skal bagom green på hul 14. Det vil øge tempoet, så folk ikke skal frem og tilbage mellem green og deres golfbag og samtidig nedsættes sliddet på græsset højre for green 14 og det nyanlagte teested på hul 15.
Hul 15
- Vi er færdige med det helt nye og meget store teested på omkring 400 kvadratmeter. Til sammenligning var det gamle kun 175 kvadratmeter. Dermed undgår vi også den hurtige nedslidning, og vi får mulighed for langt flere placeringer af tee markeringerne.
Hul 16
- Her er vi også færdige med et nyt teested ved 56/58. Det nye teested er 176 kvadratmeter i modsætning til det gamle på 90 kvadratmeter. Vi etablerer også en ny sti, så man automatisk kommer ind fra den ’rigtige’ bagende af det nye teested. På hul 16 skal man i teeslaget som bekendt over 8 tjørnetræer. De 8 træer planlægger vi at flytte til et nyt sted – måske ved den gamle åbning mellem hul 15 og 16, fortæller Nicholas Juul Andersen.
Andre nye tiltag, som du vil fortælle medlemmerne om?
- Digerne eller ’åbningerne’ ved fairways på hul 2 ,3, 8, 13, 14 og 17 bliver gravet op og erstattet af ny muld, så nyt græs får langt bedre betingelser. Overalt på banen kommer vi også til at fjerne meget mere af den høje rough, så det bliver mere en parkbane. Vi har også besluttet af fjerne fårene. Vi vil gerne skabe noget plads til mere biodiversitet med blandt andet flere engblomster i stedet. Fårene er søde at kigge på, men det giver for meget arbejde ift., hvad vi får ud af det.
Lover du, at I når det hele til den kommende sæson?
- Hvis vi har vejret med os, så når vi det. Men det er en betingelse at vi får noget permanent frost og en mindre våd bane, da det er altafgørende for, at vi kan få en lastbil på 25 tons ind at køre på banen for at flytte træerne.
10 hurtige til Nicholas om Nicholas
Hvor mange års erfaring har du som greenkeeper?
28 år.
Hvorfor blev du greenkeeper?
Jeg boede ved siden af Hjarbæk Fjord Golfcenter Midtjylland, der var ved at blive etableret. Og det var spændende at følge. Så jeg endte med at blive ansat dernede. Herefter blev jeg først uddannet anlægsgartner, og i 2001 gik jeg så i gang med selve greenkeeperuddannelse.
Hvad er den største udfordring på banen i Dragør Golfklub set fra din stol?
Mangel på vand og tørke om sommeren. Derfor håber jeg, at vi i det kommende år finder en løsning på problemet.
Hvor meget spiller du, og hvad er dit eget handicap?
Desværre kun 5-6 runder om året, og jeg ville ønske, jeg havde tid til mere. Jeg spiller i handicap 11,1.
Har du lavet hole-in-one?
Aldrig.
Hvad er din favoritbane?
TPC Scottsdale i Phoenix i Arizona. Det hele er bare totalt gennemført. Der er ikke tale om græs, men noget der minder mere om silke. Det er så lækkert.
Hvilket hul i Dragør kan du bedst lide at spille?
Hul 1 er jeg glad for. Både design- og længdemæssigt. Det er sjældent, jeg får en birdie, men hullet passer bare godt til mit spil.
Har du en favoritspiller?
Det må være Tiger. Da han var på sit højeste, der overgik han bare alt. Han er udødelig.
Hvilken bane - udover naturligvis Dragør Golfklub – ville være den ultimative drøm at arbejde på som greenkeeper?
Aaargh, det er et hårdt spørgsmål. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde på Scottsdale, da det også er min favoritbane. Når noget er lækkert at spille, så er det som regel også lækkert at vedligeholde.
Om Michael Bech:
Michael skriver drypvis små nyheder, portrætter og reportager med udgangspunkt i livet i Dragør Golfklub - artiklerne offentliggøres på klubbens hjemmeside og i denne Facebook-gruppe. Michael er selv medlem i Dragør Golfklub – det samme er hans kæreste Maria og deres søn, Anton. Udover at skrive om forholdene i klubben er Michael også frivillig træner for de allermindste i klubben, Drageungerne. Professionelt arbejder Michael som journalist på TV2 Dokumentar. Ideer eller kommentarer til artikler kan sendes direkte til Michael på mbec@tv2.dk eller via Facebook.

© Copyright 2021 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |