DRØMMEN OM 9 NYE HULLER
Står det til bestyrelsen i Dragør Golfklub, skal anlægget de kommende år gennemgå gennemgribende forandringer: Drømmen er, at banen skal opgraderes til i alt 27 huller. Og klubben skal udbygges med aktiviteter og træningsfaciliteter, der gør, at klubben kan bruges året rundt.

Af Michael Bech

INTERVIEW
Siden Dragør Golfklub blev en realitet for snart 30 år siden har klubben – som de fleste andre klubber – været karakteriseret ved, at der var sæsonåbning i april og nedlukning i det sene efterår, når frosten satte ind. Hvis man ser bort fra diverse aktiviteter i klubben såsom træning på rangen, kortspil i restauranten og en enkelt simulator, så har der været meget stille på Kalvebodvej 100 i vintermånederne. Det skal der nu grundlæggende laves om på, hvis det står til klubbens bestyrelse.
Og der er tale om store visioner og drømme for klubbens fremtid. I dette interview fortæller formand Johnny Twile om, hvordan han gerne ser, at klubben udvikler sig. Og hvordan planerne skal finansieres.
Hvad er dine visioner for Dragør Golfklub?
Visionen er at skabe en golfklub for alle typer medlemmer. Både seniorer, børn, juniorer, old timers og elite. Kort sagt en golfbane for alle.
Men er vi ikke det i forvejen?
Jo, men tendensen i klubberne går mere og mere i retning af, at vi skal kunne noget mere end blot at tilbyde golf. Især udenfor sæsonen. Jeg tror, at alle medlemmer ønsker mere af deres klub – de ønsker mere for deres kontingent. Derfor er det enormt vigtigt, at vi som nu har en velfungerende og veldrevet restaurant, der danner rammen om klubben hele året rundt sammen med andre aktiviteter.
Kan du være mere konkret – hvad skal de aktiviteter bestå i?
Jeg ser gerne, at vi får bygget et område med mulighed for indendørs golftræning og flere simulatorer. Men jeg ønsker mig også, at vi for eksempel får faciliteter, der kan rumme alt lige fra fitness til yoga og andre hyggearrangementer, hvis der er interesse for det. Senest er der kommet et billardbord op. Den slags gør, at medlemmerne kommer året rundt. Klubben skal kunne rumme alle, og det skal være året rundt. Det giver ikke mening, at vi har et lækkert klubhus, der i vid udstrækning står ubenyttet hen i vinterhalvåret.
Du taler om simulatorer, indendørs golf, billardborde osv. Det lugter lidt af gaver til de unge og eliten. Hvad får de ældre motionister til gengæld?
Det er en nødvendighed for at udvikle klubben på lang sigt. Det er til alle, der vil bruge klubben. Jeg ser det som en stor gevinst, hvis vi får en klub, der er levende året rundt. Jeg tror på, at vi med dette er med til at sikre fremtiden for klubben. Et velfungerende golftilbud for alle medlemmer.
Hvad koster simulator og indendørs faciliteterne?
Det er almindelig udvikling af klubben. Og med vores gode økonomi, så er jeg sikker på, at vi kan finde plads til det i det nuværende budget.
Ni nye huller
Hvor ser du klubben og banen udvikle sig til fremadrettet?
Hvis vi skal være en golfbane for alle, så er det også vigtigt, at vi fremadrettet favner bredere. Alle medlemmer skal have adgang til banen på de tidspunkter, der passer dem. Nogle vil spille hurtigt, andre har brug for mere tid. Nogle medlemmer har arbejde, som gør, at de kun kan spille på bestemte tidspunkter, hvor der ikke er plads på banen. Andre bruger klubben, fordi de interesserer sig for at spille konkurrencer, mens andre ønsker en klub med masser af sociale tilbud. Det skal vi omfavne meget bedre. Vi bliver nødt til at være mere imødekommende over for vores medlemmer, der både ønsker fleksibilitet og individualitet. De ting skal gå hånd i hånd, så alle får mulighed for at spille og bruge klubben endnu mere både sommer og vinter.
Er der for meget pres på banen?
Ja, det er ingen hemmelighed. Det er blevet for svært at få tid, fordi vi er rigtig mange medlemmer.
Derfor mener du, at det nødvendigt at udbygge med ni nye huller?
Ja. Det giver langt mere fleksibilitet og bedre adgang for alle. Både de ældre og de yngre medlemmer. Ni nye huller vil også betyde, at vi kan spille hele året, fordi ny anlægsteknik gør, at man bygger en bane anderledes i dag end tidligere. Nyanlagte baner kan ganske enkelt spilles stort set hele året. Desuden ville vi med ni nye huller kunne skåne den gamle bane noget mere. Der er for meget pres på i dag.
Hvorfor er du ikke tilfreds med den nuværende bane?
Jeg er meget tilfreds med vores nuværende bane. Men der er ganske enkelt for stort tryk på banen. Nogle grupper synes, det er for svært at få tid, og det er jeg enig i. Det går for langsomt på visse tidspunkter. Det er jo ikke kritikpunkter, som jeg finder på. Det fortæller medlemmerne os i bestyrelsen, når vi spørger dem. Desuden er det ingen hemmelighed, at de mange medlemmer slider på vores nuværende 18 huller.
15 millioner kroner
Hvor skal den nye bane ligge?
Det kan jeg desværre ikke svare på endnu, og det er vores store problem. Der er meget lidt jord som vores naboer vil sælge. Men vi er i dialog med vores naboer, men jorden er ikke umiddelbart til salg. Så det er en længere proces, og det tager tid at få den slags ting til at gå op i en højere enhed. Derfor er det nødvendigt, at der er opbakning til vores planer ved den kommende generalforsamling, så jeg håber, at der kommer rigtig mange medlemmer og giver deres mening til kende og bakker op om vores visioner.
Hvad koster jorden til ni nye huller?
Det koster omkring 5 millioner kroner.
Hvad koster det at anlægge ni nye huller?
Det koster cirka 10 millioner kroner. Så samlet lander det på omkring 15 millioner kroner.
Hvornår er banen klar, hvis I får opbakning til det?
Min drøm er, at vi har 6-9 nye huller indenfor 3-5 år. Det tager tid at beslutte på en generalforsamling, det tager tid at få finansieringen på plads, og det tager tid at få de nødvendige tilladelser fra myndighederne. Men mit håb er, at vi kan byde medlemmerne velkommen til ni ny huller senest i 2025.
Hvad kommer det til at koste det enkelte medlem i forhøjet kontingent?
Grundlæggende skal det ikke blive dyrere at spille golf i Dragør, hvis vi opretholder det nuværende normtal. Det betyder, at udvider vi med ni nye huller, så skal vi udvide med tilsvarende flere medlemmer. Jeg tror sagtens, at vi kan tiltrække omkring 200 ekstra medlemmer, og så behøver vi ikke hæve prisen.
Men bliver presset på banen så ikke netop på samme niveau, som det allerede er i dag?
Nej, vi øger banen med 50 procent, men vi øger ikke antallet af medlemmer med 50 procent. Så det vil alt andet lige give mere plads for alle.
Men hvis medlemmerne ønsker at bevare det nuværende medlemsniveau, så bliver der vel tale om et forhøjet kontingent?
Det er rigtigt. Vi skal være lidt flere medlemmer for at holde vores nuværende medlemspris. Ønsker vi ikke flere medlemmer, så kommer det til at koste 15-20 procent mere i kontingent med ni nye huller. Det er simpel matematik. Derfor håber jeg at se en masse medlemmer til generalforsamlingen, så vi kan få diskuteret alle mulighederne og givet svar på alle spørgsmålene.
Forslagene bliver præsenteret til den kommende generalforsamling og det efterfølgende sommermøde den 9. september 2020 kl. 19:00 på Dragør Skole, Vestgrønningen, 2791 Dragør. Tilmelding i Golfbox.


FAKTA OM FORMAND JOHNNY TWILE
Alder: 55 år
Tillidshverv: Formand i Dragør Golfklub. Sidder desuden i bestyrelsen for Dansk Golf Union.
Beskæftigelse: Adm. Direktør i reklamebureauet Havas gennem de seneste 17 år
Privat: Gift med Bettina. Sammen har de tre børn på 22, 25 og 28 år. To af børnene spiller golf i Dragør Golfklub. Johnny forsøger stadig er overtale sin kone til at komme i gang med golf.
Handicap: 10,9 - har spillet golf i mere end 20 år.
Favoritspiller: ”Af udenlandske spillere er jeg vild med Rory McIlroy. Men jeg bliver større og større fan af Højgaard-brødrene og Emily Pedersen. De klarer det fantastisk”.
Favoritbane: ”Jeg har spillet mange fede baner. I sidste uge spillede jeg tilfældigvis St Andrews Old Course, og det var en meget special oplevelse. Nærmest som en pilgrimsfærd. Og jeg kan klart anbefale banen. Den er fantastisk”.Om Michael Bech:
Michael skriver drypvis små nyheder, portrætter og reportager med udgangspunkt i livet i Dragør Golfklub - artiklerne offentliggøres på klubbens hjemmeside og i denne Facebook-gruppe. Michael er selv medlem i Dragør Golfklub – det samme er hans kæreste Maria og deres søn, Anton. Udover at skrive om forholdene i klubben er Michael også frivillig træner for de allermindste i klubben, Drageungerne. Professionelt arbejder Michael som journalist på TV2 Dokumentar. Ideer eller kommentarer til artikler kan sendes direkte til Michael på mbec@tv2.dk eller via Facebook.
 
 

© Copyright 2020 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |