Har du et spørgsmål til bestyrelsen eller et af udvalgene om forhold i klubben,har du nu mulighed for at stille det her ved at sende dit spørgsmål til klubbens e-mail post@dragor-golf.dk

Dit spørgsmål vil så blive lagt ind på denne side, og du vil kunne forvente svar hurtigst muligt og senest inden for 30 dage (næste afholdte bestyrelsesmøde).

Du skal være indforstået med, at dit spørgsmål og svaret kan ses af alle.

Husk at oplyse navn og medlemsnummer. 
Anonyme spørgsmål skal ikke forvente at få svar.
Mailen er:

info@dragor-golf.dk 

 

 
Dato:
Spørgsmål
Svar
11/6-2020 Medlem: Gert Nielsen - 2794
Er der etableret lynafleder på husene ved hul 7 og 15?
Hvis ikke hvorfor?
 
Kære Gert
Nej, det er der ikke. For det første ville det være blevet vanvittigt dyrt, og for det andet ville ingen af leverandørerne give os sikkerhed for, at de så også virkede efter hensigten. Den falske tryghed ville vi ikke udsætte vores medlemmer for. Begge skure er derfor at betragte som læskure med tilhørende toiletter.
vh
Ejvind
 
15/5-2020 Medlem: Marianne Lindquist - 1011
Ville det ikke være en god ide at skrive om de nye teested markeringer. Jeg ved godt det kan findes på nettet, men regnede da med at i ville informere om det. Og hvorfor har man egentlig skiftet ud?
Hvad siger greenkeeperne til alle de mange tee stumper der ligger spredt ud over teestederne? Ud over de muligvis kan skade maskinerne så ser det bestemt ikke kønt ud.
 
Kære Marianne
De diffenrentierede teesteder er etableret for at give alle mulighed for at spille banen fra et teested, som passer dem bedst og også giver dem mulighed for at indlevere scorekort til handicapregulering.
Og ja det har ikke været så kønt med de mange teestumper, men det problem vil være løst, når vi får sat de små skåle op på teestederne i næste uge. De har pga. Coronaen lige som affaldskurvene være fjernet.
vh
Ejvind
 
20/04
2020
Medlem: Jens Tholstrup - 108
Det er med nogen undren at jeg konstaterer, at man har suspenderet de normale bookningsregler, der er besluttet af generalforsamlingen.
Hvis bestyrelsens udgangspunkt er at, medlemmerne er uforsigtige, uansvarlige, dumme eller ikke ved hvad “ holde afstand” betyder, kan jeg måske forstå, at man har fravalgt boldrenden. 
Hvad den lægefaglige baggrund er for at, medlemmerne kun kan booke een tid ad gangen, er jeg derimod uforstående overfor.
Såfremt at der ikke er en overbevisende lægefaglig baggrund for suspensionen af bookningsreglerne, må generalforsamlingens beslutning være gældende, da generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed.
 

 
Kære Jens
Der er jo i disse tider ikke noget, der er, som det plejer at være pga. Coronavirus.
I bestyrelsen har vi valgt at følge anvisningerne fra sundhedsmyndighederne og Dansk Golf Union, og for at give flest mulige medlemmer muligheden for at komme ud at spille, har vi for en periode valgt at indføre begrænsning på antallet af bookinger. Det er, hvad enhver ansvarlig bestyrelse bør gøre, og det mærker vi også forståelse for hos hovedparten af vores medlemmer.
Hvad angår boldrender er disse ikke mulige at booke pt., da adgangen til skærmene i klubhuset er spærret.
Vores regler og påbud, som er sendt ud til alle, og som jeg går ud fra, du har læst, er dog ikke mere restriktive, end at vi hele tiden holder øje med udviklingen og justerer på samme. Senest har vi åbnet op for 4-bolde, og John Davies har fået grønt lys til at tilbyde lektioner på driving range.
Bestyrelsen holder i øvrigt møde i aften, hvor vi også vil drøfte, om vi kan indføre yderligere lempelser, og her vil vi bl.a. diskutere bookinger.
Kommer der yderligere lempelser, vil vi selvfølgelig hurtigt melde ud om dette, men indtil da, vil de nuværende regler og påbud være gældende.
vh
Ejvind
 
08/04
2020
Medlem: Henning Dahlquist - 2226 
D​​​​a der formentlig ikke bliver arbejdet på banen i påsken kan vi så ikke på grund af den store belægning åbne banen fra det bliver lyst.
 
 
Kære Henning
Mulighederne for at åbne yderlig op for banen vurderes løbende af vores chefgreenkeeper. Der bliver måske ikke arbejdet i Påsken, men der er stadig risiko for rimfrost. Når der ikke længere er det, vil åbningstiderne for banen blive justeret. Glæd dig så indtil da over at det i det hele taget igen er blevet muligt for os alle at komme ud. Ikke i samme omfang som tidligere, men dog muligt.
vh
Ejvind
03/04 2020 Medlem: Ian Hollins - 1312
Dejligt at DGU og Dragør Golf Klub kun finder på at åben banen med max 2 bolde. I går torsdag var der ingen fri tider om fredagen. I dag kan jeg se at der er flere hvor man kunne måske have tilmeldt sig men kan ikke fordi man har en tid på mandag. Max 1 tid er generelt OK men kan golfboxen ikke klar at man kan har en ekstra hvis det er den samme dag, lige som boldrende? Men selvfølgelig  bestilt hjemfra.
 
 
Kære Ian
Vi er midt i en tid hvor alt ikke er, som det plejer at være. Derfor må vi glæde os over, at vi igen har fået muligheden for at komme ud og dyrke vores sport.
Det er korrekt, at man først kan booke en ny tid 10 timer efter, man har afsluttet en allerede booket tid. Det er for at give så mange som muligt muligheden for at komme ud at spille.
Men du kan jo løse dit problem ved at slette din tid mandag og booke en her hen over weekenden, og så igen booke en tid til mandag, når du har afsluttet weekendens runde. Det kan så godt være, du ikke lige får den samme starttid, men sådan må det være lige for tiden.
vh
Ejvind
 
29/2-2020 Medlem: Allan Kyed - 35004
Jeg deltager ugentligt i Herredagens vintergolf samt så vidt muligt 1 dag yderligere om ugen.
Jeg er godt klar over, at det seriøse kan være svært at tackle under diverse vejrforhold, men spillet kunne godt “hjælpes” lidt, hvis greenkeeperne kunne flytte vintergreen på hul 1. Der er så “pløret og mudret” på denne green at det er overordentlig vanskeligt at chippe/putte på dette hul. Trafikken er jo også ekstra belastende, når bagni er lukket!
De øvrige greens fungerer stort set fint efter forholdene. Banen er jo rigtig dejlig grøn med den milde vinter vi har. Jeg forventer at vinterbanen skal fungere 1 god måned endnu!
 
 
Kære Allan
Greenkeeperne har mandag morgen flyttet vintergreenen til et område med mere græs. Det skulle så gerne hjælpe på den del af spillet, indtil vi forhåbentligt snart kan putte på sommergreens.
vh
Ejvind
20/11-2019 Medlem: Henning Dahlquist - 2226
Når nu bestyrelsen gerne vil gøre vores klub til en helårsklub kunne man jo starte med at holde  
sommergreens åbne hele året ligesom de efterhånden fleste andre klubber. Der er sikkert mange medlemmer der ikke spiller om vinteren fordi sommergreens er lukket.
Jeg kender godt standardsvaret på at sommergreens er lukket, nemlig at de ikke er lavet til det, men da det aldrig er blevet prøvet er der jo ikke noget bevis for at det ikke kan lade sig gøre.
Med de milde vintre vi har syntes jeg at man skal prøve det i vinter og så evaluere til foråret.

 
Kære Henning
Det er korrekt, som du skriver, at flere klubber holder sommergreens åbne hen over vinteren. Og du har formentligt også ret i, at det kunne få flere ud på banen, men når det ikke før er afprøvet i Dragør, har det ifølge Baneudvalget sine forklaringer.
Den ene er, at vores greens ikke er designet til vintergolf, en anden at vi ikke har udstyr til at holde greens tørre hen over vinteren, og en tredje at græsset går i dvale ved 7-8 graders varme.
Vi har jo mange og aktive golfere i Dragør. Det medfører stort slid på banen, og med tanke på græssets dvaletilstand er det ikke befordrende for næste sæsons genvækst.
Læg dertil at vores udgifter til vedligeholdelse af banen vil stige markant op til sæsonstart.
vh
Ejvind
PS: Henning havde i sit indlæg opfordret andre til at give deres mening til kende, men i dette forum har vi bare plads til et kort spørgsmål og svar. Diverse tråde med for og imod tilkendegivelser og øvrige input henviser jeg derfor til vores åbne Facebook, hvor alle kan ytre sig.
 
9/11-2019 Medlem: Jesper Bjarnholt - 3420
Jeg synes at når man nu har gjort klar til vintergreen, at man skulle få tromlet og slå græsset. Som det er nu er det det rene lotteri at putte.
 
Kære Jesper
Så længe banen er så våd, som det er tilfældet nu, kan vi ikke køre ud med maskiner.
Sommergreens er jo også stadig åbne, så problemet er lige nu heldigvis ikke højaktuelt, men så snart banen bliver mere tør, vil vi forbedre tilstanden på vintergreens med klip, topdress og rulning, så de er klar til vintergolf.
vh
Ejvind
 
16/10-2019 Medlem: Peer Kirkegaard Hansen - 2221
Grundet renovering af bunker på hul 15 kan man så ikke blive reguleret resten af sommersæsonen hvis scoren er over 36??
Kære Peer
Som udgangspunkt nej og slet ikke når man som dig har et lavt handicap. Hul 15 vil dog snart kunne spilles til provisorisk green, og så er det igen muligt at blive reguleret.
vh
Ejvind
29/9-2019 Medlem: Jesper Bjarnholt - 3420
Jeg undrer mig over at der ikke er bedre koordinering mellem de forskellige klubber i klubben. 
Tirsdag den 1. oktober har flying ladies månedsafslutning.
Torsdag den 3. oktober har herredagen sæsonafslutning.
Fredag den 4. oktober har oldtimers månedsafslutning (her har SAS-klubben booket banen så det er umuligt at få en tid hvis man ikke vil spille meget tidligt).
Lørdag den 5. oktober er der afslutningsturnering.
Det burde kunne laves lidt smartere i fremtiden.
 
Kære Jesper
Jeg har tjekket inde på Golfbox, og jeg har svært ved at se problemet, for der er mange ledige spilletider over hele dagen de nævnte datoer. Der er også booket 2-bolde og 3-bolde, man kan hæfte sig på.
Mener du, det er svært at komme til i restauranten de dage, finder de nok en plads i tv-stuen eller i mellemgangen, og ellers bør man glæde sig over, at der er liv og omsætning i restauranten.
Over halvdelen af klubbens voksne medlemmer er medlemmer af en af KiK-klubberne, som over sæsonen har deres faste spilletider og arrangementer tirsdage, torsdage og fredage, så jeg vil her benytte lejligheden til at opfordre de medlemmer - nye som gamle - som ikke allerede er medlem af en KiK-klub til at melde sig ind. Det er en god vej til at finde ikke bare spillepartnere, men også til at få nye bekendtskaber.
vh
Ejvind
Medlem: Pia Guldbech - 2357
Jeg har nu flere gange været ude for, at der sker mærkelige ting på golfbanen.
En dag var der pludselig en 2 bold foran min bold, hvor vi var 3, der spillede ind på hul 8. Da jeg spurgte hvor de kom fra, fik jeg en uldent svar, noget med at de ikke kunne nå rundt inden det blev mørkt, så de ville lige spille hul 8 færdig og der efter hul 9. Jeg gjorde dem opmærksom på, at vi jo ligesom var på hul 8 og nu skulle vente på dem, og vi jo havde en bold efter os, som så også skulle vente. Det beklagede den ene og undskyldte, men hvordan er det lige vi skal bevæge os rundt på banen? Det er jo ikke mærkeligt at der så opstår kø.
Så var jeg ude at spille en lørdag. Der så jeg en 6 bold trisse rundt derude. En begynder match. Men er det noget at lære nybegyndere?
I søndags var jeg på banen igen. Her så jeg gud hjælpe mig 5 "garvede" golfspillere på en bold? Sig mig, hvad er det der sker? Er alle "normale" regler forsvundet derude?

 
Kære Pia
Nej de almindelige regler for en golfrunde er bestemt ikke forsvundet. Det er derfor beklageligt, at der fortsat er nogen, som ikke vil respektere og efterleve dem. Jeg kan kun opfordre dig til at henvende dig på kontoret, som så kan tage affære, hvis det skulle ske igen.
Vedrørende 6-bolden var det rigtigt nok en begyndermatch, men den blev spillet over 9 huller som foursomes og med en garvet golfer som hjælper på hver bold. 
vh
Ejvind
07/08-2019 Medlem: Anette Hammer - 2625
Da jeg har fået flere henvendelser fra klubbens damer vedrørende tilmelding til klubmesterskaberne, vil jeg gerne spørge Bestyrelsen/Turneringsudvalget om, hvilke begrundelser og overvejelser der ligger til grund for, at man som dame ikke kan blive tilmeldt klubmesterskaberne, hvis man har hcp over 29,9?
Da det er ændret siden sidste klubmesterskab, undrer det mig, at det ikke er meldt ud.
Burde klubmesterskaber ikke være for alle klubbens medlemmer?
 
Kære Anette
Ifølge vores ny formand forr Turneringsudvalget, Michael Veile Jensen, er der tale om en skrivefejl. Damerne skal selvfølgelig ikke have lavere handicap end herrerne i B-rækken. Handicap-loftet er 34,9, og det vil blive rettet. Ellers er der meldt ud opmkring mesterskaberne i Golfbox under Info. Med hensyn til hvem, der kan deltage i klubmesterskaberne, er der sat en handicap-begrænsning, så man er sikker på at finde den bedste spiller i Mesterrækkerne. Vi har så i modsætning til mange andre klubber også en A- og B-række til mesterskaberne.
vh
Ejvind 
 
 
28/6-2019 Medlem: Søren Havemann - 2524
I går, torsdag 27. juni, blev der spillet herredag i super godt vejr.
Fairway og hele banen stod i meget flot stand.
Specielt greens var rigtig grønne, ja nærmest blågrønne.
Når bolden trillede på greens blev den også blågrøn og nærmest helt klistret.
Hænder og udstyr blev også helt slimet af det stads der var lagt på greens.
Så mit ærinde eller spørgsmål er blot, hvad er det der lagt på vores greens,
Forsvinder det igen og hvad nytte har det?
 
Kære Søren
Ifølge vores chefgreenkeeper Nicholas fik vores greens torsdag tilført mikronæringsstoffer, tangekstrat,afspændingsmiddel samt grøn farve. 
Greens har brug for næringsstoffer jævnligt og især afspændingsmiddel, da vi nærmer os en tørkeperiode. Den grønne farve er for at friske farverne lidt op. Farvestofferne bruges alene til at få greens til at se bedre ud. Blev benyttet, da flere greens var gule og triste at se på, da green udsultes ifm. den etårige rapgræs skal væk. Farvestoffet blandes sammen med mikronæringstoffer af greenkeeperne og har ingen kemisk indhold, da alt er biologisk. Producentens datablad forsikrer, at det er ufarligt. Men det er naturligvis en holdning, at være uenig i brugen. Det er et valg, greenkeeperne har gjort, og bliver i øvrigt benyttet af mange. Det bør kunne vaskes af. Fremadrettet vil greenkeeperne melde ud, når der sprøjtes.
vh 
Ejvind
2/6 - 2019 Medlem: Kjeld Esbensen - 514
Der skal herfra sendes en stor ros til vores greenkeepers, vores bane har aldrig før stået så flot på denne årstid, greens er flotte og bolden triller som den skal, at fairways er plettet skyldes selvfølgelig sidste års tørke, men med lay-up,s så går det alligevel.
Jeg vil også rose de nye layouts af de renoverede bunkers, men men men, der ”mangler” sand. Er man så uheldig at ligge i forkant eller bagkant er der ca. 1-2 cm. sand, hvilket gør at der er stor mulighed for en ”flækker” og et beskadiget jern, specielt efter det har regnet, hvor sandet skrider ned på grund af underlaget er støbt.
Var det en ide at man opfordre medlemmerne til at rive op i stedet for at riv ned, da der i de fleste bunkers er masser af sand i bunden.
 

 
Kære Kjeld
Allerførst tak for de rosende ord om banens drift og vedligeholdelses tilstand. Rosen er videregivet til greenkeeperne.
Den mangelfulde rivning af sandet i bunkers er et problem, som andre danske golfklubber også kæmper med, og hvor oplysningskampagner desværre sjældent har den ønskede effekt. På vores hjemmeside kan man finde en video om, hvordan man skal rive en bunker fra vores kampagne fra sidste år, hvor vi i øvrigt også havde en god drøftelse af problemstillingen på vores sommermøde.
Der er i denne sammenhæng besluttet to ting, dels at skifte de gamle river ud med en anden type af rive i de nye greensidebunkers og dels at øge greenkeepernes løbende vedligeholdelse af specielt af alle vores greensidebunkers. Den nye rive har kortere ”tænder”, hvilket gør, at bunden i bunkers ikke bliver revet op i samme omfang som ellers, og rivens udformning gør det også nemmere at placere sandet der, hvor det nu skal ligge, nemlig i bunden og på kanterne. Omfanget af den øgede indsats afhænger selvfølgelig af vores ressourcer og af de i højsæsonen andre højt prioriterede driftsopgaver. Pt. er vi inde i en periode, hvor alt gror i et omfang, som er ret usædvanlig og som gør, at der skal bruges rigtig mange kræfter på løbende at klippe overalt på banen. Dette har gjort, at vi i en periode desværre nok ikke helt har kunnet vedligeholde vores greensidebunkers sådan, som vi godt vil.
vh
Flemming
 
04/4-2019 Medlem: Freddie Bruun - 3709
Hvad sker der med vores lille 6 hullers bane. Har man nedprioriteret den totalt? I min tid som medlem har jeg aldrig set den i så dårlig stand. Jeg syntes  det er synd  at vi som ofrer tid på nygolfere skal prøve at forsvare sådan en bane.
 
Kære Freddie
Når Par 3-banen ser ud, som den gør nu, skyldes det sidste sommers varmebølge med temperaturer over 25 grader i tre måneder. Da vi sidst på foråret ser, at det kniber med vand, stopper vi med at vande Par 3-banen fra midt i juni. Det gjorde, at græset blev brændt af.
Der er ingen gylden middelvej i sådanne tilfælde, og da regnen endelig kom, forsvandt varmen desværre også. Men nu, hvor varmen vender tilbage, og vi igen har vand i søerne, er der fuld fokus på Par 3-banen, så om to måneder skulle den gerne ligne sig selv med græs og en jævn overflade.
vh
Ejvind

 
12/3-2019 Medlem: Inger Bjarnholt - 3419
Det er rigtig dejligt at se hvordan damernes omklædningsrum er blevet renoveret. Det trængte også til en kærlig hånd, og er der noget medlemmer og gæster sætter pris på er det ordentlige toilet- og omklædningsforhold.
Men de udendørs toiletter ved hul 7 og hul 15/16 er under al kritik. Jeg forstår i øvrigt ikke placeringen ved hul 15/16.
Jeg har nogle forslag til forbedringer:
Et bedre toilet, som ikke konstant er i stykker.
Evt. linoleum eller andet på gulvpladerne så gulvet er lettere at gøre ordentligt rent.
Spand til papir skal hænges op på væggen.
Spand med servietter skal op at stå på en hylde.
Et spejl på væggen ville være rigtig godt.
En knage til overtøj.
Hvem står for rengøringen af toiletterne og hvor ofte? 
Jeg vil selvfølgelig også henstille alle medlemmer, der benytter ovennævnte toiletter om at efterlade dem pænt og ordentlige efter brug (f.eks. trække ud, ikke efterlade papir på gulvet m.m.)
 
 
 

 
Kære Inger
Vi er fuldt ud klar over, at der er en udfordring med de nye udendørs toiletter. En af udfordringerne består i, at der hverken er vand eller afløb, hvilket gør, at der skal benyttes tørklosetter.
Nogle af dine forslag giver god mening, og især skal vi have optimeret rengøringen til den nye sæson.
Så nogle præsentable toiletter vil stå på listen over ting, vi har fokus på at få løst til medlemmernes tilfredshed.
vh
Ejvind
02/01-2019 Medlem: Jesper Bjarnholt - 3420
Ville det ikke være en idé, at man hver anden uge, om vinteren startede på hul 10?
De fleste spiller alligevel kun 9 huller.
Det ville give lidt afveksling og ville fordele sliddet på banen bedre.
For øvrigt kan jeg ikke forstå at vinterbanen er ratet ligesom sommerbanen. F.eks er hul 17 stadig sværeste hul, og det er efter min mening, og mange andres, helt hen i vejret.
Det må være meget let at rette når der skal laves nye scorekort.

 
Kære Jesper
Det står enhver frit for at starte ud på bag 9 hen over vinteren, hvis ikke der er spillere på hul 9, som skal videre. Vedr. turneringer i KiK-klubberne skal det dog aftales på forhånd med kontoret.
Baneudvalget vil kigge på ratingen.
vh
Ejvind
23/10-2018 Medlem: Jesper Bjarnholt - 3420
Jeg har hen over sommeren også spillet på mange andre danske baner, sidst Hvide Klit på Skagen.
Her var der ikke noget problem med sand i bunkers. Hos os er det selv i de bunkers der er renoveret rent lotterispil om der er nok sand eller om man en halv cm nede slår i jernbeton.
Vi ofrer (gennem vores kontigentforhøjelse) så mange penge at det burde være i orden.
Jeg tvivler på at det er fordi vores medlemmer er de eneste i Danmark der ikke river korrekt efter sig. Se nu at få det i orden.
PS.: For øvrigt havde man på Hvide Klit på nogle af teestederne en lille boks med vand til at rense jern og køller. De så ikke ud til at koste en herregård, så kunne det ikke være en god idé?
 
Kære Jesper
En række af de klubber, som vi løbende har kontakt med, oplever de samme problemer med medlemmernes mangelfulde rivning af bunkers. Sandet bliver også her revet væk fra bunkerens bund og kanter og hen, hvor man går ud af bunkeren. De oplever også, at en øget indsats med information desværre ikke har nogen større effekt.
Lige nu arbejder Baneudvalget og greenkeeperne med to ting i relation til denne problemstilling. Dels en øget og prioriteret indsats i den løbende vedligeholdelse af vores nye bunkers og dels med indførelsen af en ny rive med kortere ”tænder”. Denne rive sikrer, at bunden bunden i bunkeren ikke bliver revet op i samme omfang som nu, og at det med riven og med toppen af riven bliver nemmere at placere sandet der, hvor det skal ligge i bunkeren, nemlig i bunden og på kanterne.
vh
Ejvind
 
9/10-2018 Medlem: Karsten Schultz - 3475
 Var det ikke en ide at melde ud hvorfor klubben ikke tager initiativ til at få repareret printeren til udskrivning af scorekort. Den har nu været ude af drift i mere end en måned. Det er under al kritik og meget dårlig “reklame” ikke mindst over for de mange greenfee spillere.
 
Kære Karsten
Vi er enige i, at det er irriterende. Problemet skyldes en konflikt mellem Golfbox, Netværk og Printer. Vi har haft teknikere ude i flere omgange, og de har ikke været i stand til at få det til at fungere. Det har gjort, at vi omkring årsskiftet får leveret en ny printer uden beregning. Der skal derudover designes nye scorekort, som passer til default indstillinger fra Golfbox og scorekortet rettes/ tilpasses de nye golfregler. Da vi er sidst på sæsonen, og da vi stadigvæk kan udskrive scorekort til turneringer, har vi besluttet at lade forholdet være, som det er.
vh
Ejvind
2/9-
2018
Medlem: Steen Daa Andersen - 492
Jeg er en ældre nisse som må konstatere at driveren ikke slår så langt som får 10 år siden. Desværre bliver det sværere og sværere at nå fairway i udlægget fra gul. Er der regler for hvornår fairway må starte? Hvis ikke ku' de så ikke starte 25 meter før. Jeg vil så gerne spille fra gul nogle år endnu. Specielt hullerne 1, 2, 3, 8 og18.
En ellers super tilfreds golfspiller.

 
Kære Steen
Baneudvalget har i forbindelse med istandsættelsen af vores fairways efter den lange tørkeperiode besluttet at imødekomme dit og flere andre ældre medlemmers ønske. Det sker ved en mindre ændring af den måde,  banen løbende klippes på. Fortsat god golf.
vh
Ejvind
 
 
4/6-
2018
Medlem: Teje Thoresen - 2384
Jeg, og mange med meg synes det er meget besværlig å få en tee til å sitte fast i måtten på 4. teested. 
Jeg er klar over at mange ikke anvender tees på par-3 hull, men det er ogå mange som gjør. Kunne man ikke prøve å finne en løsning så man
kan få satt sin tee fast i loddrett posisjon så ballen blir liggende på toppen og ikke faller av p.g.a en tee som har konstant slagside.
Vi hadde på et tidspunkt noen sorte gummidimser hvori man kunne plassere sin tee. Kan vi ikke få samme løsning?

 
Kære Teje
Det er nu aftalt med greenkeeperne, at de sætter to hvide gummitee's i hver af de to måtter - til venstre- og højrehåndede spillere. Disse gummitee's er af den type, hvor lange tee's kan isættes, og de flugter med måttens overkant.
vh
Ejvind
 
22/5-
2018
Medlem: Allan Kyed - 35004
Kære golfklub,
Vinteren har været lang og kold specielt de sidste par måneder! Men nu er foråret/sommeren godt igang og alle golfspillerne er kommet på banen, hvor herligt!
Vore greenkeepere har gjort et fantastisk arbejde her i vinter med dræn, reparationer og meget andet for at banen kan blive endnu bedre, flot arbejde.
Der er kommet et nyt tiltag på banen i form af læskur/toilet, det er rigtig godt, placeringen ved hul 6/7 er rigtig god😀, men den anden toiletbygning placeret ved hul 15/16  forstår jeg ikke overhovedet! Man skal rende langt derover efter hul 15 og endnu længere tilbage for at slutte sig til gruppen for at slå ud på hul 16! Det sinker spillet og det sker nok i mange tilfælde, at folk besørger bag en busk eller hvad ved jeg! Hvem har bestemt at skuret/toilettet skal ligge der, i stedet for der hvor toiletvognen stod. Der er der da rigeligt med plads!

 
Kære Allan
Bestyrelsen har i flere år arbejdet for at få opført to læskure på banen sådan, at de golfspillere, der blev overrasket af uvejr langt væk fra klubhuset, hurtigt kunne søge beskyttelse i et læskur. Det har været afgørende for placeringen af disse to læskure på hver sin del af banen, at de blev placeret så centralt som muligt i forhold til flest mulige huller. Specielt på de sidste ni huller var det afgørende, at læskuret ikke blev placeret i det fjerneste hjørne af banen i forhold til klubhuset, men centralt på arealet. I den sidste fase af arbejdet med projektet blev det besluttet, at disse to læskure skulle forsynes med toiletter, hvorved man kunne spare de årlige udgifter på leje af 2x to toiletvogne til omkring 50.000 kr.
vh
Ejvind
 
7/11-2017 Medlem: Mariann Gröning - 874
Jeg gik i lørdags på hul 9 lige inden det blev mørkt. Vi var sidste bold og en begyndermatch.
Hilste på får og lam og syntes i tusmørket, at én stod lidt mærkeligt. Gik derover og herre jemini
Det stakkels får stod med hovedet presset ud mellem hegnet. Havde ståltråd under halsen og over hovedet og kunne hverken komme frem eller tilbage. Fik brækket i hegnet og skubbet det stakkels får tilbage. Gik tilbage til begynderne men syntes så igen helt nede i hjørnet, at der var én til der stod lidt mærkeligt.
Det var et lam der stod på samme måde. Igen brækkede jeg i hegnet for at redde den for den visse død. Begge var helt sikkert belvet kvalt i løbet af aftenen/natten.
Peter har når han har kørt baneservice oplevet det samme.
Det er ren dyresmishandlig at de kan få hovedet ud af hegnet. Hvem har dog bestemt det skal se sådan ud?
Når man påtager sig at have dyr på banen må man også sikre, de har det godt, og ikke kan komme til skade
 
Kære Mariann: Først undskyld det meget sene svar, men der er åbenbart sket en teknisk fejl.
Jeg har fået følgende svar fra vores chefgreenkeeper Nicholas:
Vi skal selvfølgelig altid passe godt på vores får og lam, og det gør vi også. Planen med fårene var, at de skulle hentes om fredagen, før du spillede, men der skete desværre en misforståelse vedr. afhentningen fra denne fold med fast hegn.
Da der ikke længere var tilstrækkeligt med godt græs i selve indhegningen, men dejligt saftig græs uden for, forsøgte fårene at få fat i dette. Det prøver de indimellem, og så kan det ske, at de sidder fast i hegnet, hvilket desværre skete denne dag.
Fårene blev i øvrigt afhentet om mandagen, og de havde det alle godt ved afhentningen.
Vi arbejder nu på en løsning, så dette ikke gentager sig i vores folde med faste hegn. Dette kunne være en ledning med strøm på hele vejen rundt inde i indhegningen i en højde, så det forhindrer, at fårene prøver at stikke hovedet ud gennem hegnet.
vh
Ejvind
 
01/11-2017 Medlem: Gunhild Lauridsen - 3887
Jeg er en af de såkaldte nygolfere, startede sommeren 2016. I foråret 2016 godkendt til at gå på den store bane. Jeg er blevet meget glad for spillet og synes det er skønt at komme ud i naturen. Vi var rigtig mange nygolfere sidste år, og rigtig mange nye er kommet til i år. Det er jo dejliigt. Der kommer flere penge i kassen, til glæde for klubben,  meeeeen!
Det er ret vanskeligt for os nygolfere at komme ned i HCP, da mange af os for de flestes vedkommende kun kender hinanden, og derfor kun kan gå på den store bane om mandagen/begynderturnering/hyggeturnering.
Vi er forment adgang til den store bane med mindre vi kan finde nogen med hcp 49 eller derunder som gider gå en runde med os påfølgende tidspunkter:
Man: Ingen begrænsning
Tirs: Efter 18.00
Ons: Efter 18.00
Tors: Efter 18.00
Fred: Efter 17.00
Lørd: Efter 16.00
Sønd: Efter 16.00
Som det her fremgår helt tydeligt, så kan vi stort set kun spille om aftenen bortset fra mandag, samtidig betinget af at finde en spiller med 49 hcp eller derunder som vi kan gå med.
Det er vi mange som ikke synes er OK.
Jeg foreslår at man ændrer på disse regler, fjerner alle begrænsninger og indfører et max hcp pr bold som går ud. Det er et system som man anvender i Kokkedal med stor succes. Når man booker i GolfBox er der en begrænsning på totalt på 120 hcp som kan gå ud sammen. Ved det er et velfungerende system.

 
Kære Gunhild: Når man har bestået par3-bane prøven, må man fra 1. oktober og frem til 31. marts spille fra blå tees. Når vi går over til vintergolf, dvs. at vi spiller golf fra vinterteestederne og til vintergreens, må også nygolfere spille vinterbanen. Du kan evt. spørge kontoret om, hvordan man spiller vintergolf.
Selvom der ikke er mange på banen på denne årstid og om vinteren, skal du være opmærksom på at lukke igennem, hvis det bliver nødvendigt.
Nygolfere må ikke godkende hinandens scores. Det må man først, når man kommer under 49 i hcp. Når man spiller vintergolf, kan ingen få reguleret sit hcp.
 vh
Ejvind
 
 
26/10-2017 Medlem: Kai Hall - 1305
Var ude at spille sidste 9 huller i dag, som er MEGET våde mange steder. Jeg tror, man burde lukke indtil videre, hvis ellers ikke banen skal tage alt for stor skade.

 
Kære Kai: Vores chefgreenkeeper Nicholas´siger, at man hver morgen kontrollerer banens tilstand og herefter vurderer, hvorvidt den eller måske bare nogle enkelte huller skal lukkes. Indtil videre har man dog ikke fundet anledning til dette. Godt nok er banen våd, men f.eks. undlader greenkeeperne selv at køre på banen med tungere køretøjer.
Det har været oppe og vende, om man skulle diktere bærebags, men heller ikke det skønnes nødvendigt her og nu.
For egen regning kan jeg opfordre til, at man bruger måtter for at skåne græsset, som vi gør det om vinteren, men det er selvfølgelig indtil videre fivilligt.
vh
Ejvind
22/10-2017 Medlem: Terje Thoresen - 2384
Det er meget besværlig og noen ganger med en viss risiko for veltet bag og en tur på halen at man skal fra/til oplevelsesstien for forhåpentligvis finne sin bold på feil fairway.
En, eller flere trapper fras stien ned til fairway ville gjøre det meget enklere å komme
Opp og ned uten å risikere ”liv” og lemmer. Meget vigtig er det også å nevne at hvis man
ikke velger å sette seg på enden med sin bag på hul 3, så velger den sikre vei tilbake langs stien mot 3. teested og paralellt med hull 2.s  fairway.
Det skaper ikke hurtigere spill.
Noen gamle jernbanesveller vil løse dette.
 
 
Kære Terje: Baneudvalget har drøftet, om det kunne finde en enkel, pæn og funktionelt sikker løsning på den problemstilling, som du rejser.
Du foreslår en eller flere trapper på begge sider af Oplevelseslinjen, og hvis det kun var spilleren, der skulle op og ned af Oplevelseslinjen var dette måske en løsning, der skulle afprøves.
Men i mange situationer vil der også være en trolley, der skal med op og ned, og så bliver det straks svært at finde dels en teknisk løsning, der kan fungere, og dels en løsning, der ikke grundlæggende ændrer karakteren af Oplevelseslinjen.
Vi må derfor konstatere, at vi pt. ikke har fundet den enkle, pæne og funktionelle sikre løsning på det problem, som du rejser.
vh
Flemming
 
6/9 -
2017
Medlem: Claus Løgstrup - 2054
Vil gerne høre hvordan vi forholder os til den overdækkede driving range. 
Har undervisning fortrinsret, hvis det regner?
Har et hold ret til tørvejr?
Må medlemmer så evt. trække ud i regnen?
Kære Claus: Davies Golf har deres egen lille afdeling i den nye overdækkede driving range, hvorfra medlemmerne selvfølgelig kan slå bolde, når området ikke bruges til undervisning.
Du nævner 'et hold', som jeg formoder må dreje sig om et af de undervisningshold på alle niveauer, som også er en del af proernes arbejde, som skal være med til dels at dygtiggøre vores medlemmer og ikke mindst uddanne og fastholde nye medlemmer. Undervisning af enkeltpersoner eller hold vil derfor naturligt have fortrinsret på driving range.
vh
Ejvind 
 
15/8 - 2017 Medlem: Jan Jakobsen - 1357
Et lille opkast til et ellers fantastisk anlæg med en smuk bane: Min næsten daglige gang gør, at jeg kommer forbi indgangspartiet til klubben..Jeg ved ikke hvem, der har ansvaret for det areal, men jeg må da sige, at det er ikke særligt repræsentativt at skulle gå langs med og ikke mindst kigge på den hæk, der er på dette stykke. Her tænker jeg på det meterhøje ukrudt, som vokser i den. Det må kunne gøres bedre og bør prioriteres – idet det er det første, som møder vores gæster. Hvorom alting er, det trænger til en kærlig hånd på alle 4 og måske et ørnenæb til de træer, som også er i blandt.

 
Kære Jan: Ja, der er steder her og der, som godt kunne trænge til en kærlig hånd, og vi er da også opmærksomme på det, så vi forventer at få styr på den hæk også snarest muligt.
vh
Ejvind
 
22/5-2017 Medlem: Jesper Bjarnholt - 3420
Der er flere steder på banen særlig ved gennemgangene i hegnene, at der er et område med blå pæle eller bare med blå farve.
Ville det ikke være smart at rive lidt op i jorden og så smide lidt jord med græsfrø på.
Den nuværende metode tager jo hundrede år.
 
Kære Jesper: Greenkeeperne har de sidste par år prøvet forskellige måder at få græs til at gro på disse overgange specielt på hul 13 og 17 uden noget brugbart resultat. Jordbundsforholdene er her meget specielle og lokalplanen for golfbanen forhindrer større indgreb i disse gamle markdiger. I første omgang er det besluttet på hul 2, hvor rågerne i deres jagt på gåsebiller fuldstændig har ødelagt et areal, at udlægge rullegræs. Kan det bringes til at fungere på dette sted, vil Baneudvalget overveje at bruge rullegræs også andre steder på banen f.eks. på hul 8, hvor jordbundsforholdene er nogenlunde. Baneudvalget overvejer til efteråret at iværksætte et forsøg på hul 13 og/eller 17 med jordforbedring og græsfrø og med vanding i princippet hver dag i en måned. Efteråret er en god årstid for et sådant projekt rent vækstmæssigt, og arealet vil selvfølgelig være afspærret i hele perioden.
vh
Flemming
14/5-2017
 
Medlem: Henrik Langkilde - 755
Mange af klubbens langtslående spillere, inkl. mig selv, vil gerne slå den over træerne på hul 14. Det er ofte svært, eller helt umuligt, at se hvor langt den forangående bold er pga. de små træer. Vil det være muligt at sætte en klokke op ved åen der går på tværs, ca. 60 meter fra green, så vi ikke risikerer at ramme dem der går foran?  
 
Kære Henrik: Det er bestyrelsens holdning, at klokker skaber en falsk tryghed. Bestyrelsens holdning er også, at hul 14 skal spilles, som det er tænkt og udformet.
Bestyrelsen har derfor besluttet ved hjælp af større træer og anden beplantning ved 14. tee at sikre, at de langtslående spillere ikke længere skal have mulighed for at drive ind over "hegnet" mellem hul 15 og hul 14 med fare for at ramme andre spillere.
Indtil dette arbejde er udført, vil den relativ lille gruppe af spillere blive instrueret om, at de først må slå ud fra 14. tee, når de kan se, at spillerne i bolden foran er fremme på 15. tee. 
vh
Ejvind 
28/4-2017 Medlem: Pia Guldbech - 2357
Jeg var i søndags ude og spille den første runde golf i denne sæson. Banen stod rigtig fint, og det var dejligt at ”komme på græs” igen. De nye bunkers der er blevet lavet er rigtig fine, men hvor er sandet der skal være i dem? 3 cm sand er ikke meget, når der er beton lige neden under.  Det er meget farligt for både krop og udstyr at lande i dem. Så mit spørgsmål er, hvornår bliver der fyldt mere sand i? 
 
 
Kære Pia: Greenkeeperne er løbende meget opmærksomme på sanddybden i alle vores bunkers og ikke mindst de nye bunkers. I det omfang, der mangler sand, vil der blive efterfyldt, hvis dette ikke allerede er sket. Den for lille sanddybde visse steder skyldes desværre, at nogle ikke river bunkers rigtigt, men alene river sandet med sig på vej ud af bunker, hviket gør, at sanddybden i bunden af bunkeren ret hurtigt bliver for lav. Vi vil derfor snarest lægge et videoklip ud på hjemmesiden, som viser, hvordan man rigtigst river i bunkers.
vh
Ejvind

 
1/12-2016 Medlem: Karsten Schultz - 3475
Er klubben ikke i besiddelse af en del drivingrange-måtter der ikke bruges ?
Hvis ja, kan man så ikke overveje at lægge disse på træterrasen på "gangarealet" fra det lille plankeværk og hen til dobbeltdøren.
Dette stykke bliver meget glat i denne fugtige og kolde tid.
God jul der ude 🎅🎅
 
 
Kære Karsten - Nogle slidte måtter er lagt på det nævnte areal. Vi vil holde øje med, hvordan det fungerer - bl.a. om de samler uønsket vand under sig, så der måske skal findes en anden løsning på sigt.
vh
Ejvind
 
25/9-2016 Medlem: Allan Kyed - 35004 
Jeg deltog for nylig i årets klubmesterskab. Det var et rigtig fint arrangement og der har været en masse frivillige hjælpere, som har assisteret som startere, spottere, regelexperter m.m. alt ialt stor anerkendelse af alles indsats.Det som jeg efterfølgende har lavet en lille opdatering på er deltagerantallet:
A række herrer: 59
A række damer: 0
Mesterrække herrer: 29                     Mesterrække damer: 5
Seniorer herrer: 19
Seniorer damer: 5
Veteraner herrer: 21
Veteraner damer: 3
Voksne B herrer: 12
Voksne B damer: 10
Herrernes antal synes jeg er ganske fint, men hvad er der galt med alle vores dejlige piger/damer? Hvorfor tilmelder de sig ikke? Jeg anser selv vore klubmesterskaber som vores fornemste turnering og så gerne flere deltagere!
Spillet foregår lørdag og søndag med præmieuddeling søndag aften. Jeg har ikke det nøjagtige antal som deltog
om aftenen, men mit skøn ca. 60 hvoraf en del ikke selv havde spillet, men var med som gæst/påhæng.
Da præmieuddelingen foregik var vel kun ca. halvdelen af præmietagerne til stede. Man havde også præmie for tættest til pinden på par-3 hullerne, her vandt flere ganske unge piger og fik en flaske rødvin. Det synes jeg ikke er iorden, der må kunne laves et alternativ f.eks. bolde eller hvad ved jeg.
I det hele taget synes jeg der mangler noget festligt denne aften. Kunne klubben måske spæde lidt økonomi til, så indholdet får noget festligt over sig.
Vi startede aftenen kl. 18.30 og vi forlod klubben som de sidste kl. 21.15. Det må kunne gøres bedre.
 
Kære Allan: Tak for indlægget. Jeg vil sørge for, at Turneringsudvalget kigger på dine betragtninger, og så kan vi jo håbe, at flere og blandt dem også flere damer melder sig til næste års mesterskaber.
vh
Ejvind
26/7-2016 Medlem: Berith Friis - 2033
Jeg ved der er travlhed i klubben ang. Vores jubilæumsfest, som rigtig mange har meldt sig til 😀😀
Men jeg vil høre om der vil blive afholdt et medlemsmøde i løbet af efteråret, lige som dem vi har afholdt før, det kunne være visionsplan ang.bBanen, nyt fra bestyrelsen eller andre relevante spørgsmål fra medlemmerne?
 
Kære Berith: Jo, vi afholder også sommermøde i år. Jeg henviser til et opslag på Hjemmesiden d.d.
vh
Ejvind
18/07-2016 Medlem: Karsten Schultz -3475
Jeg kunne godt tænke mig at få oplyst helt konkret, hvad det er der gør, at Dragør GK ikke er i stand til at bestille flere end 3 tider om ugen.
Det er da ikke et problem i Golfbox, som jeg ser det.
Jeg er langdistancemedlem i Korsør GK og herigennem er jeg i stand til at bestille den samme tid 7 dage i træk via Golfbox ?
 
Kære Karsten: Det er korrekt, at Golfbox godt kan håndtere at give medlemmerne lov til at spille et bestemt antal dage op til 7 dage på en uge. Det er en beslutning, der alene tages i bestyrelserne i de enkelte golfklubber.
I Dragør Golfklub har bestyrelsen taget beslutning om, at klubbens medlemmer kan booke 3 tider på 7 dage. Beslutningen er taget ud fra antallet af medlemmer og det pres, der er på banen.
vh
Ejvind
16/07-2016 Medlem:
Ole & Vivian Harkjær - 3175 & 3306

Kunne bestyrelsen ikke overveje at lave vores årsmærke om. Vi har ingen ide om hvad det koster, men hvis I laver et årsmærke som vores medlemskort - et lamineret kort - slipper I for alle de frustrationer, mange ekstra udskrivninger samt at baneservice ikke har problemer med, at se om medlemmerne har betalt pga. tabt årskort (årgang).
 
Kære Vivian & Ole: Vi er opmærksomme på problemet, og på kontoret er man allerede i gang med at kigge på en anden og bedre løsning. Det nuværende bagmærke/årskort er sponseret af Nordea, og sponsoren skulle gerne være indforstået med og godkende et nyt kort. Vi håber at være klar med noget mere holdbart til den ny sæson.
vh
Ejvind


 
 
Medlem: Bjørn Guldbech - 1123
Pia Guldbech - 2357

Det forlyder i golfklubben at René Neumann ikke træner juniorerne mere.
Kan det virkelig have sin rigtighed? 
Det er en del år siden vores børn har haft René som træner, og vi kan ikke sige andet endat han er en rigtig god en af slagsen.
Han forstår at håndtere børn og alle børn er rigtig glade for hans måde at forklare golfens
mysterium på. Han er i den grad skyld i, at vores børn stadig synes at golf er en dejlig sport.
Vi vil meget gerne have en forklaring på hvorfor René ikke træner juniorerne mere, for hvordan skal det ikke gå vores juniorafdeling  uden ham. Dragør Golfklub er blevet så meget fattigere.
 
Kære Bjørn og Pia: Claus Henriksen fra Davies Golf har som Renés arbejdsgiver tidligere på vores Facebook side kommenteret på dette spørgsmål. Svaret er i korthed her, at et enigt Juniorudvalg har besluttet at de efter mange gode år med René gerne vil noget nyt. René fortsætter som træner for klubbens øvrige medlemmer, mens John Davies og Keen Bermberg har overtaget ansvaret for juniorerne.
vh
Ejvind
30/06-2016 Medlem: Arne Sørensen - 2680
Med interesse har jeg læst den til tider noget brogede debat omkring boldrende eller ikke boldrende. Med dette vil jeg prøve at nuancere synspunkterne. Hvis tiderne er besat er det jo tegn på, at der er flere medlemmer, der bruger banen i forhold til, hvis der var boldrende. Vi kan booke 3 tider frem i de løbende uger. Det vil sige, at man i realiteten kan booke tid 7 gange om ugen ved at booke 3 dage frem og derefter booke den næste dag, når man har spillet o s v.
Hvis man pludselig får lyst til at spille golf er der boldrende efter kl. 15. Muligheden består altså stadig for det impulsive. At reservere hver anden tid til impulsivitet virker som en luksus, hvis det betyder, at der er en del medlemmer, der planlægger deres golf og ikke kan finde ledige tider, når halvdelen ikke kan bookes. Mellem kl. 7 og 15 er der faktisk en hel del tider ledige hver dag og ligeledes plads på en del tobolde. Her kan spontaniteten trives. Det forudsætter naturligvis, at man ikke har booket 3 tider allerede. Hvis det er tilfældet kan man gå på boldrende klokken 15.
Er problemet i virkeligheden for en del, der vil have boldrenden tilbage, at man "kun" kan booke 3 tider på en uge?
Der skrives, at bestyrelsen egenhændigt har besluttet at nedlægge boldrenden. Det er min opfattelse, at vi har valgt en bestyrelse til netop at beslutte om den slags ting. Hvis det ikke skulle være bestyrelsen, der beslutter den slags - hvem skulle så?
Jeg har skrevet dette indlæg, da jeg synes debatten omkring boldrenden har været ensidig negativ. Det kan der være flere grunde til, men det er jo sjældent, at dem, der er tilfredse, skriver læserbreve. Dermed vil det vel være en forhastet konklusion, at der er ubetinget utilfredshed med den prøveordning, der er i gang.
Jeg synes det skal have sin prøvetid. Når den er overstået har jeg tillid til, at bestyrelsen vil beslutte sig for en løsning, der tjener flertallet i klubben.
 
Kære Arne: Tak for dit indlæg i debatten om boldrender, en debat som nu har kørt længe, uden at der er kommet væsenligt nyt frem i forhold til tidligere indlæg fra medlemmerne samt to længere orienteringer om emnet fra bestyrelsen.
Meningen med Brevkassen har fra start været, at det skulle være et forum for medlemmerne til at stille korte spørgsmål til bestyrelsen, som omvendt ville svare kort.
Sådan har det desværre ikke udviklet sig, og det påtager jeg mig gerne skylden for.
Som redaktør af Brevkassen påtager jeg mig derfor også nu rollen som den, der stopper yderligere indlæg om boldrender og andet, medmindre man har et relevant spørgsmål at stille til bestyrelsen, som også måtte have interesse for resten af medlemsskaren, idet jeg samtidig opfordrer til, at man med mere personlilge ting, retter en direkte henvendelse til et af vores bestyelsesmedlemmer.

vh
Ejvind 
 
21/06-2016 Medlem: Per Christiansen - 3434
I den gruppe af golfspillere som jeg bl.a. spiller med er vi en hel del der kender hinanden og gerne vil spille sammen i ny og næ. Søndag den 19 juni havde 8 af gutterne bestilt 2 tider efter hinanden. Der var bare et problem vi var 12 ( 11 golfere og 1 golfeline ) der gerne ville spille sammen. Problemet blev løst ved at en af gutterne ringede til kontoret og fik lagt 2 tobolde sammen så der blev en ledig tid. Så kunne vi spille 3 firebolde efter hinanden. Alle mødte glade op og der blev lavet en intern turnering. Bagefter sad vi på terrassen og ordnede scorekort. Der blev købt en del kander kaffe af taberne og nogle skulle også have noget at spise og alle hyggede sig. Meningen med denne lille historie er at vi havde nogle hyggelige timer, restauranten fik noget omsætning og Dragør golfklub havde nogle glade medlemmer. Så kommer poenten hvis vi nu havde boldrendetider så kunne vi gøre dette noget oftere spontant. Så opråbet lyder: Lad os få boldrendetider tilbage.

Hilsen en glad søndagsgolfer Per 72-3434
 
Kære Per: Det er jo super, at kontoret var behjælpelig med at løse jeres problem, så I alle fik en god dag ud af det. Kontoret vil også fremadrettet bestræbe sig på at hjælpe andre i en lignende situation.
Ellers henviser jeg til den udmelding, som bestyrelsen tidligere har givet til alle medlemmer omkring tidsbestillingen.
vh
Ejvind
8/06-2016 Medlem: Lars O. Jensen - 2727
Håber at denne side også kan bruges til andet end kritiske spørgsmål for jeg vil gerne give bestyrelsen ROS for at den har bevilget GRATIS træningslektioner hos John Davies.
Vi var faktisk en del som benyttede os af tilbuddet og fik SUPER LET forstålig undervisning som nok har gjort gavn hos de enkelte.
Super godt tiltag og super godt undervist af John Davies..
Megen ROS OG TAK.
 
Kære Lars: Godt du og andre har haft glæde af lektionerne. Til andre kan jeg oplyse, at det ikke er bestyrelsen, som står bag. Det er alene sket på initiativ af Davies Golf.
vh
Ejvind
27/05-2016 Medlem: Bent Ø. Larsen - 2612
Jeg har et spørgsmål om det indhegnede område mellem 2. teested og 8. green.:
 Området er omkredset af et elektrisk hegn og således en smule utilgængeligt, hvis man er udstyret med korte ben, eller generelt bare er dårligt gående. Alligevel er området ikke, så vidt jeg kan se, markeret som areal under reparation. Skulle man være så uheldig at slå en bold der ind (og ikke har lyst til at forcere hegnet) har man reelt kun et valg, nemlig at gå tilbage og slå en ny bold. Kunne det ikke være praktisk (også af hensyn til flow’et på banen) at markere området som areal under reparation og på den måde give lidt flere muligheder for lempelse?

 
Kære Bent: Tak for din interesse for at optimere flowet på banen. Fårepasserne vil mandag/tirsdag i lighed med tidligere år sætte blå pæle med sort top rundt om de folde, hvor de ikke allerede er sat op.
vh
Flemming
27/05-2016 Medlem:
Berith Friis - 2033
Gitte Larsen - 2103
Grethe Arntzn - 2024
Maud Jensen - 867

Vi startede denne debat den 5. Maj 2016, og er super glade for alle de tilkendegivelser, der har været. Vi kan kun tilslutte os alle de gode indlæg og problemstillingen om boldrendetiderne. Vi vil derfor opfordre bestyrelsen om at genoverveje deres egenhændige beslutning, så vi kan få vores boldrendetider tilbage.
Vi er 4 medlemmer der sidder torsdag aften og vil gerne ud og spille søndag formiddag og må konstatere dette først kan lade sig gøre efter kl. 12.30😏😏 havde boldrendetiderne eksisteret havde vi kunne komme ud om formiddagen, som var ønsket. Havde vi ikke fået den første boldrende tid havde vi også støttet restauranten i ventetiden.

 
Kære Berith, Gitte, Grethe og Maud: Jeg henviser til den seneste orientering fra bestyrelsen vedr. ændring i tidsbestillingen, som er lagt ud her på Hjemmesiden samt sendt ud på mail til alle medlemmer 3. juni.
vh
Ejvind
24/05-2016

Medlem: Henrik Christiansen - 2584
Jeg kan kun tilslutte mig de medlemmer, der er utilfredse med afskaffelsen af boldrende tider og deres begrundelse for utilfredsheden.

Der henvises i svaret fra bestyrelsen bl.a til statistiske data og som bekendt kan man jo finde belæg for sine egne synspunkter, mens andre kan få det stik modsatte ud af de samme statistiske tal.
Vil bestyrelsen oplyse, hvornår på dagen belægningen på boldrende tider har været størst og omvendt for faste tider? Jeg vil vove den påstand, at ydertiderne på dagen har mindre belægning af boldrende tider og derfor "ødelægger" boldrende statistikken. Hvor faste tider tidligt om morgenen bl.a. understøtter den statistik.
Endeligt den mere alvorlige. Vil bestyrelsen undersøge, om de medlemmer, der benytter banen få gange om året, benytter boldrende tider mere end faste tider? Hvis det er tilfældet (som jeg tror), udelukkes disse medlemmer fra spilletider, og vil således mangle argumentationen for at betale kontingent i Dragør. Det kunne frygtes, at de vælger at blive medlem i en billig (svensk) klub og udelukkende blive greenfeespiller. Har klubben råd til at negligere disse medlemmer?
Lad os få alle boldrende tider tilbage nu.

Kære henrik: Jeg henviser til den seneste orientering fra bestyrelsen vedr. ændring i tidsbestillingen, som er lagt ud her på Hjemmesiden samt sendt ud på mail til alle medlemmer 3. juni.
vh
Ejvind
24/05-2016 Medlem: Peer K. Hansen - 2221
Det svar bestyrelsen kommer med er bare ikke i orden. Nu sidder min kone og jeg her tirsdag formiddag i skønt solskinsvejr og tænker, hvis der havde været boldrende system så havde vi været på golfbanen. Men dette kan ikke lade sig gøre da vi er bundet op på en oldtimer tid i onsdag, herredag torsdag samt med håndboldvennerne på søndag.
Ubevidst har bestyrelsen, måske i god tro indført et system som desværre viser sig ikke at fungere for mange medlemmer.
 Baseret på kun de utilfredse indlæg som er tilsendt brevkassen fra medlemmer/grupper hvilke løseligt meget vel kunne være i nærheden af 75 til 100 medlemmer erkender bestyrelsen at de måske ikke har været dygtige nok til at formidle denne mærkbare ændring i booking systemet ud til medlemmerne. Udover ovennævnte indlæg er der ingen som ved om der er flere som er utilfredse med systemet.
 Statistikker m.m. fra andre klubber kan vi ikke bruge til noget, vi betaler og spiller golf i Dragør hvilke både bestyrelse og medlemmer må forholde sig til og ud fra det skal vi prøve at gøre begge parter tilfredse.
 Medlem no 2205 Claus Pedersen efterlyser alternative løsnings modeller fra bestyrelsen i et tidligere indlæg omkring dette? Arbejder bestyrelsen evt. på andre modeller? kan vi forvente at læse mere om dette i nær fremtid?
Bestyrelsen vil godt have at man giver det nye system en fair chance på et par måneder?? Jamen kære bestyrelse, der ville jo ikke være nogen form for protester hvis systemet var godt? Hvorfor skal vi vente 2 måneder for ingenting? Der er ca 1000 + medlemmer der gerne vil have maksimalt ud af deres kontingent så tænk derfor lidt over det.
Kunne det være en ide at lave en "straks løsning" hvor de faste tider bibeholdes fra kl. 06.00 - 09.00. Indfør 2 faste boldrender i timen fra kl.09.00 "hel og halv" på uret, gældende resterende timer i dagens længde og tilfør alle medlemmer 1 ekstra tid, vi alle på den ene eller anden måde kan råde over f.eks. nødvendigvis hvis man spiller herredags mach eller til en boldrende tid hvor du går ud med et par venner eller den bedre halvdel?
Eller lad systemet køre videre med faste tider fra kl.06.00 til kl 11.00 og derefter boldrender i hver anden bold resten af dagen men stadig med 1 ekstra tid til alle.
Jeg vil opfordre bestyrelsen til at komme op med evt. andre modeller hurtigst muligt så vi kan stoppe al kritikken omkring boldrende situationen og vi alle i god ro og orden kan mødes på banen og dyrke det den skal bruges til: Golf og hygge.

 
Kære Peer: Jeg henviser til den seneste orientering fra bestyrelsen vedr. ændring i tidsbestillingen, som er lagt ud her på Hjemmesiden samt sendt ud på mail til alle medlemmer 3. juni.
vh
Ejvind
24/05-2016 Medlem: Johnny Lundager - 309
Vedr. de nye regler for tidsbestilling kan man have mange meninger for og imod vedr. hvor mange tider man kan booke forud. Det tidligere system vi havde fungerede vel egentlig meget godt, men uanset hvilken model der vedtages vil der altid være medlemmer som vil forsøge at bypasse systemet og "omgå" reglerne til egen fordel.

Det gældende system har nogle indlysende uhensigtsmæssigheder og er ikke rimeligt:
1) Uanset hvor mange bookinger systemet giver adgang til skal det altid være muligt at kunne booke en tid på dagen hvis man vil ud og spille, også når man har opbrugt sin kvote. Om det er via boldrende eller via systemet er ikke så afgørende men det skal kunne lade sig gøre.
Der er efterhånden rigtig mange medlemmer som spiller dame- og herredag, samt oldtimers, har man så en privat runde herudover - ja så kan man altså ikke lave en spontan aftale en dejlig onsdag morgen hvor solen skinner.
Nå ja man kan jo slette en tid og håbe man kan få den igen hvis man er heldig - eller man kan bypasse systemet og booke i andet navn, eller finde på en anden kreativ løsning, men det er jo at "snyde" og det gør gentlemen og gentlekvinder ikke i golf vel?

2) Der er flere yderst trofaste medlemsgrupperinger i klubben (11 holdet, morgenholdet, håndboldholdet og formentlig andre) hvor vi er op til 20 personer der gerne vil spille sammen og efterfølgende hygge os i restauranten. Med det nuværende system med max. 3 tider og ingen boldrende vil det stort set være umuligt at booke til flere bolde på belastede dag. Det vil nemt betyde at disse små "klubber i klubben" går i opløsning.

Konsekvensen vil være en klar forringelse af det sociale liv i klubben og det vil med garanti også medføre lavere omsætning i pro shop og restauranten. Det kan ikke være i nogens interesse? Hertil komme frustration, irritation og vrede vendt mod bestyrelsen fra disse medlemsgrupperinger. Det kan heller ikke være i nogens interesse.
Det er muligt at DGU og andre kloge mener at det nuværende bookingsystem er det bedste, men det er vel egentlig helt ligegyldigt hvis medlemmerne i DG ønsker en anden og mere fleksibel løsning.
Så opfordringen til bestyrelsen må være, at det til enhver tid uanset hvor mange tider man ellers kan booke, skal være muligt at spille på dagen idag hvis man har lyst. Det kan så vidt jeg kan gennemskue kun ske ved at der er åbnes for feks. 2 boldrender pr. time.
Det er bestemt ikke i orden at man skal køre ud til klubben og håbe på at kunne komme ud hvis der er hul og nogen ikke møder op, for blot at få en lang næse - så er vi på vej tilbage til klubbens start hvor man især om søndagen kunne få lov at vente i flere timer foran den gamle boldsnegl.
God golfvind til bestyrelse og medlemmer i DG.
 

Kære Johnny: Jeg henviser til den seneste orientering fra bestyrelsen vedr. ændring i tidsbestillingen, som er lagt ud her på Hjemmesiden samt sendt ud på mail til alle medlemmer 3. juni.
vh
Ejvind
22/05-2016 Medlem: Peter Gröning – 864
Jeg havde troet og håbet på, at de indlæg vedr. boldrenden var blevet taget alvorligt. Bestyrelsen har med den nye ordning bestemt, at et medlem kun kan have 3 tider i systemet på 7 dage. Dvs. bestyrelsen har sat en begrænsning på medlemmernes spil på banen.
Hvis et medlem har tider i systemet til herredag om torsdagen, oldtimer om fredagen samt en golfrunde med vennerne om søndagen, så kan man ikke spille mandag, tirsdag eller onsdag. Medlemmerne kan ikke spille på dagen på en boldrende, hvis man har disse 3 tider i systemet. De skal snyde sig ud på deres egen bane uden at kunne lade sig registrere. Trist, men impulsiv golf med konen, børnene, børnebørnene og vennerne kan ikke lade sig gøre, hvis man har 3 tider i systemet.
Bestyrelsen vil gerne vide, hvor mange spillere der går gennem vores bane om året. Det er med dette system ikke muligt. Skal baneservice sende medlemmerne ind, hvis ikke de har en tid i systemet?
Som jeg ser det på hjemmesiden, er der ikke et medlem, der har talt for det nye system. Det er muligt, at DGU samt en naboklub eller to mener, vi efter nogle måneder bliver glade for systemet. Men hvad med os, medlemmerne i Dragør Golfklub, vi skal åbenbart ikke høres. Det er trods alt os, der betaler kontingent.
Bestyrelsen skriver, at de vil lytte til medlemmerne. Det glæder mig.
 
 


 
Kære Peter: Bestyrelsen læser alle indlæg i Brevkassen, men til dig og andre kan jeg oplyse, at det har heller ikke tidligere været muligt at booke tider ud over de tre, man allerede har booket. Og ellers henviser jeg til den redegørelse, som bestyrelsen er kommet med, og som kan læses under nyheder her på Hjemmesiden og på vores Facebook side.
vh
Ejvind
16/05-2016 Medlem: Bo Jensen - 2581
Jeg må osse tilmelde mig gruppen af kritikere af det nye system. Jeg spiller sammen med 8-10 personer, hvor der er flere af os der har skifteholds arbejde. Vi har haft stor glæde af at vi kunne køre ud og spille en runde impulsiv golf om morgenen. Men det er slut nu . Mon ikke det vil komme til at koste nogle medlemmer? Der er nok mange der vil gå ind og booke tider, bare for at ha dem. Og så finder ud af at de ikke skal bruge tiden Man kører jo ikke til Dragør for at se om der evt. skulle være nogle der ikke møder op. 
 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
16/05-2016 Medlem: Claus Assentoft - 3105
Vil gerne opfordre til at få boldrende tilbage, så man impulsivt kan køre ud og gå en runde uden at det er planlagt en uge
i forvejen.
 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
16/05-2016 Medlem: Henrik Christiansen 2584
Jeg vil gerne tilslutte mig kritikken af ophævelsen af boldrende tider.
Ud over de beskrevne problematikker vil jeg gøre opmærksom på, at den manglende mulighed for boldrende tider helt klart favoriserer de medlemmer, der i dag benytter og slider banen mest, dvs. klubberne i klubben samt det store antal af medlemmer, der af den ene eller anden grund har hele dagen til at spille golf og mulighed for at planlægge frem i ugen.
Dette betyder, at medlemmer, der ikke har samme mulighed og i mange tilfælde benytter banen få gange om året (og dermed øver begrænset slitage af banen), i dag stort set er udelukket fra at spille, da tiderne er impulsivt aftalt, når vejret og tiden tillader det.
Man kan med rette frygte, at nogle af disse medlemmer vælger at stoppe i Dragør for at gå til anden klub. En overvejelse jeg også har. Har klubben råd til at miste disse medlemmer pga. en administrativ beslutning?
 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
15/05-2016 Medlem: Jens Tholstrup - 108
Jeg vil gerne foreslå, at bestyrelsen straks reviderer det nuværende bookningssystem.
Jeg kan acceptere, at man begrænser forhåndsreservationerne til 3 gange om ugen. Men det må være en selvfølge at man kan spille spontant på dagen på en ”boldrende”  tid. Fjernelsen af denne mulighed, kan have til følge, at banen kan være tom og tilgængelig, men man er ikke tilladt at spille, pga. at bestyrelsen har besluttet at, kontingentet kun rækker til max. 3 runder om ugen!
En anden uheldig konsekvens af dette bookningssystem er , at det medfører en kapacitetsforringelse af banen. Søndag d. 1/5 var vi tre medlemmer der spontant ville ud at spille i det gode vejr - det var ikke muligt. Alle tider  var optaget af to og fire bolde (frem til kl. 15), væsentligt flere to bolde end fire bolde. Vi måtte opgive at spille golf på trods af at der i princippet var masser af plads på banen – det kan da ikke være meningen!
Med det nuværende system, er det er absolut min opfattelse at klublivet vil komme til at lide skade. Har man ikke en tid tager man jo ikke ud i klubben, og venter på tid ved en boldrende. Det betyder at der kommer færre mennesker i ”huset” til skade for shop, restaurant og måske vigtigst det sociale liv i klubben.
Fortsætter det med at være umuligt at komme ud at spille spontant, selvom der er plads på banen, er tiden nok moden til at diskutere dette på en generalforsamling.
(Forkortet af red.)
 

 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
13/05-2016 Medlem: Birgitte Jakobsen - 688
Det er uhensigtsmæssigt at fjerne boldrendetiderne før kl 15 , da det indebærer, at man ikke tager til golfklubben, med mindre man har en reserveret tid.
Det betyder, at man ikke benytter anlægget i det omfang, som man måske har lyst til. Samtidig må det have en afsmittende negativ effekt på både proshop og restaurant.
Boldrendetiderne bør reetableres som tidligere, og samtidig bør boldrendetider ikke tælles med i det antal, som begrænser reservering af tider (3) pr. uge.  
Sluttelig undrer det mig, at man i et nedsat udvalg beslutter en så radikal ændring af tidsbestillingssystemet, hvor man kunne have informeret, begrundet og haft en dialog på den nyligt afholdte generalforsamling.
 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
13/05-2016 Medlem: Gert Nielsen - 2794
Hermed et forslag til etablering af et læskur med lynafleder i området omkring teestederne 14-15-16, dette til gavn for medlemmernes sikkerhed i forbindelse med lyn og tordenvejr. Rent økonomisk og arkitektonisk skulle det efter min overbevisning ikke være et problem.

 
Kære Gert: Jeg kan glæde dig og andre med, at vi faktisk på bestyrelsesmødet i april havde dette oppe at vende som et af mange ønsker om forbedringer på anlægget. Der var bred enighed om, at det var en rigtig god ide, som der nu arbejdes videre med.
vh
Ejvind
09/05-2016 Medlem: Per Christiansen - 3434
Vi er en gruppe på 7 til 8 golfspillere som er meget utilfredse med fjernelsen af boldrende tider.
Vi er alle på arbejdsmarket og er nu blevet afskåret fra at når vi har en fridag en gang imellem kan vi ikke nu tage ud og spille en spontan runde især ikke om formiddagen. Vi skal efterhånden aftale en runde en uge i forvejen. Eks. har vi kigget på formiddagstider i uge 19. Næsten umuligt at booke en tid - 95% er booket mandag morgen. Så lad os få boldrende tider tilbage.
P.S. Det er ikke kun pensionister der spiller golf.
 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
08/05-2016 Medlem: Karsten Schultz - 3475
Har baneudvalget ”glemt” at det har lovet Tejs Arndt, den 29. august 2015,
at der ville blive opsat et stykke jern på hul 16 – i lighed med hul 9 ved sæsonstart ??
 
 

Kære Karsten: Baneudvalget har drøftet og behandlet forskellige løsninger, herunder udsigtstårn, spejl, klokke, beskæring og opstamning af træer og buske, og fjernelse af træer og buske. Ved valg af løsning fandt udvalget, at det var afgørende, at hullets udformning og karakter grundlæggende ikke blev ændret. Det er sket ved at bevare et godt udsyn ved at opstamme og beskære både den ”tværgående” række af træer/buske og selve beplantningen på den 1. bakke til højre i spilleretningen. Der var endvidere enighed i udvalget om ikke at arbejde videre med andre løsninger med mindre den vedtagne løsning ikke løste problemet.
Baneudvalget har så efterfølgende her i maj behandlet en ny henvendelse om, at det nu i visse situationer kan være svært at se, om der er spillere bag den 2. bakke til højre i spilleretningen ved udslag. Beplantningen på denne bakke bliver nu opstammet og beskåret så hurtigt, som dette arbejde kan indpasses i den løbende drift.
Endelig skal det bemærkes, at det er udvalgets grundlæggende opfattelse, at et højt sikkerhedsniveau ved spil på banen i høj grad sikres ved, at den enkelte spiller kan følge med i, hvad alle de andre spillere i ”spilleafstand” løbende foretager sig.
vh
Flemming

07/05-2016 Medlem: Claus Pedersen - 2205
Debatten om for og imod boldrende-tider foregår i mange klubber, og der skiftes mellem forskellige løsninger.
Jeg er vidende om at Mølleåen i år er gået fra en løsning som vores nuværende, til en magen til den vi havde tidligere. Og der er også utilfredse medlemmer deroppe.
Sikkert er det at ikke alle kan gøres tilfredse. Så derfor vil jeg godt opfordre bestyrelsen til, at komme med nogle forslag til en fremtidigt booking-opsætning (det nuværende kan sagtens være en mulighed) og efterfølgende sætte det til afstemning bandt klubbens medlemmer.
 Samtidig kunne man også overveje, at høre medlemmernes holdning til fortrinsretten som forskellige klubber i klubben råder over.
Det burde være ret simpelt at gennemføre en digital afstemning, som kun klubbens medlemmer har adgang til i disse digitaliseringstider.
 


 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
07/05-2016 Medlem: Birger Nielsen - 287
Dorte Gottlieb Nielsen - 288

Fjernelse af boldrendetider er en rigtig dårlig ide. Lysten til en impulsiv golfrunde forsvinder. Må også betyde noget for impulsive greenfee spillere.
Og hvad med omsætning i restauranten?
 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
07/05-2016 Medlem: Ole Jensen -. 2656
Jeg og hele den gruppe jeg spiller sammen med vil også gerne klage over det nye booking system.
Lad os få det gamle tilbage snarest.
 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
06/05-2016 Medlem: 
Peer Kirkegaard Hansen - 2221

Vi fra 'håndbold gruppen' ca. 20 personer er ligeledes utilfredse med det nye booking system.
Med kun 3 booking tider har bestyrelsen reelt afskaffet 'fri golf' i klubben. Når man er medlem af Herredagen, dame dagen eller old timers  så er der brugt 2 faste tider om ugen.
Igennem flere år har vores gruppe spillet en fast runde hver søndag om formiddagen og booket 3 til 5 firebolde tider.
Det er nu blevet sværere at holde sammen på gruppen, det sociale begynder at smuldre og folk begynder at blive sure fordi vi ikke mere kan få nogenlunde samlede tider grundet det nye booking system. Da vi havde boldrende systemet var der aldrig problemer, der havde man mulighed for at bytte rundt direkte med andre på stedet.
Klubben har også frataget os retten og friheden til bare at tage ud til klubben og tage en boldrende hvis man havde lyst til det. 'Det må være en ommer'.
Til andre medlemmer, skriv til brevkassen og kom ud med jeres utilfredshed ellers bliver det aldrig lavet om.
 
Se bestyrelsens orientering under nyheder her på Hjemmesiden.
vh
Ejvind
05/05-2016 Medlem: 
Gitte Larsen - 2103
Benny Larsen - 2019
Grethe Arntzen - 2024
Berith Friis - 2033
Maud Jensen - 867

Vi  undrer os over at man har fjernet alle boldrendetiderne indtil kl 15.00 alle ugens dage.
Vi har hørt at det er en prøveordning, (er det denne sæson?) men havde det ikke været en god ide at spørge medlemmerne først.
Det er ikke nemt at være impulsiv, specielt ikke i weekenderne.
Kunne man ikke overveje at lægge boldrendetiderne ind igen, gerne i weekenderne i første omgang.
Vi opfordrer med denne mail, medlemmerne til at give deres mening tilkende, da vi ikke er tilfredse med den valgte ordning.
 

 
Kære Gitte, Benny, Grethe, Berith og Maud:
Tidsbestilling med elektroniske tider kontra boldrendetider er et punkt på kommende bestyrelsesmøde 17. maj. Jeg vender herefter tilbage med et svar.
vh
​Ejvind
27/4-2015 Medlem: Terje Thoresen - 2384
Jeg og mange jeg har talt med synes det ville være en god ide å sette opp et “leskur” for bags hvor de kan
parkeres etter endt runde. Dermed kan man nyte sine forfriskninger og eller mat i Mulligan uten å være bekymret
for det Danske lunefulle vær. For oss som ikke har bagskap er det p.t. to muligheter: 1. La bagen bli stående i regnet.
2. Legge den i bilen med risiko for at den blir stjålet. På terassen er det jo (av forståelige grunner) ikke tilladt
å sette sin bag.
Et godt sted for et eventuelt leskur/tak kunne være på vestsiden av hekken bak hull 18. Å finne en annen plasering
til utegrillen, tror jeg ikke blir et stort problem.
Jeg er fullstendig klar over at man skal holde budgetter og at det skal prioriteres, men jeg tror at en overdekket
“parkeringsplass” for 20-30 bags/trollies kunne laves til en fornuftig pris. Kanskje finnes det et snekkerfirma som
kunne tenke seg å komme på sponsortavlen?
 
Kære Terje: Vi har tidligere i bestyrelsen talt om, at et læskur/halvtag til vore bags kunne være en god ide, men den helt rigtige placering ved klubhuset har vi ikke kunnet finde.
Efter vi fik bygget den sidste baglade, havde klubben en dialog med kommunen om vores udvidelsesmuligheder for bygninger, og her aftalt/fået anvist nogle byggefelter, hvor de fremtidige bygninger/overdækninger kunne placeres.
Dit forslag med en placering af et læskur med en kapacitet til 20-30 bags/trollies bag hækken ved hul 18, er ikke et af de byggefelter, hvor vi har tilladelse til at opsætte læskur eller bygge.
Derfor vil selv et simpelt halvtag af den længde, du foreslår,  kræve en særskilt behandling og tilladelse fra kommunen. Denne tilladelse kunne vi nok få, men placeringen af en så langt overdækning, selvom den ikke bliver særlig høj, vil efter min opfattelse ikke arkitektonisk pynte i forhold til klubhuset eller på udsigten fra klubbens restaurant og terrasse.
vh
Bjarne
 
07/2-2016 Medlem: Jan Jakobsen - 1357
Såfremt der er overskud på budget, kan det så ikke være en mulighed at fremskynde renovation af vore bunkere. De 3 bunkere der er renoveret er blevet rigtig fine. Med ophævelse af aktieselskabet, lyder det for mig som om der vil blive muligheder for at gennemføre færdiggørelsen før de 5 år. Jo før des bedre.
Hører gerne jeres tanker.
 
Kære Jan: Bestyrelsen har stor fokus på økonomien. Det er for os vigtigt med en god likviditet, så vi bl.a. er polstret til f.eks. at kunne indfri diverse indskudsbeviser hen ad vejen.
I forbindelse med budgetlægningen for det kommende år har bestyrelsen drøftet forskellige ønsker og forslag, og dem vil der blive redegjort for på den ordinære generalforsamling 17. marts. 
vh
Ejvind
27/1-2016 Medlem: Lars O Jensen - 2727.
Helt fint at banen beskyttes ved at lukke den (pga. vand, red.). Men er det virklig nødvendig også at lukke rangen?.
Der færdes vel næppe så mange der, at græsset  ødelægges?
Kære Lars O.: Jeg forstår dit spørgsmål. Man tænker jo normalt ikke på rangen som et sted med færdsel, når man står og slår bolde ud om sommeren.
Problemet er bare, at der netop er færdsel i vinterperioden på grund af den manuelle boldopsamling. Det er vores vurdering, at den manuelle boldopsamler under disse forhold vil lave skader i græsset med sine hjul og valser, især ved sving. Folk kører som regel nærmest udslagsmåtterne, hvor det visuelle skadesbillede så også bliver størst.
I øvrigt er der så smattet, at det vil være vanskeligt overhovedet at skubbe eller trække opsamleren, og vi ønsker alle, at det ser pænt og rydeligt ud - også. på drivingrange
Derfor har baneudvalget i samråd med greenkeeperne valgt også at lukke drivingrange.
vh
Finn
 
26/1-2016 Medlem: Peer Kirkegaard Hansen - 2221
Er det muligt at vi kan få en komplet medlemsliste med Navn/tlf kontakt / Medlems no på hjemmesiden?
Kære Peer: Det kan vi ikke. I henhold til Persondataloven må man nemlig ikke offentliggøre eller videregive personoplysninger uden samtykke fra de involverede og altså i dette tilfælde hver enkelt medlem.
vh
Ejvind
 

 

 

 

 
 

 

 
Medlem: Claus Pedersen - 2205
Først tak for en god gennemførelse af KM og tak til de frivillige som gør det muligt.
Var det muligt at Dragør Golfklub vendte tilbage til den gamle termin (uge 34) for afholdelse af klubmesterskab?
Jeg ved godt at terminen er flyttet på opfordring af DGU, fordi så mange som muligt skal have mulighed for at tage til Himmerland og se Europa-tour golf.
Desværre er ulempen ved den senere afholdelse, at ikke ret mange medlemmer og gæster får glæde af vores bane når den står skarpest. Banepersonalet tænker så småt på næste sæson og går derfor igang med forberedelserne til vintergolf og næste sæsons optimering af greens. Hvilket i år bevirkede at greens straks blev propprikkede.
Made in Denmark 2016 afvikles igen i uge 34, men DG bestemmer vel selv hvornår vi afvikler KM.
Kære Claus: Vi fastlægger kun turneringskalenderen et år frem. Til næste år vil det ikke være muligt at rykke klubmesterskabet til august, da vi afholder jubilæumsturneringer i hele uge 33 i anledning af 25 års jubilæet.
Jeg kan forstå, at du er bekymret for, at arbejdet på banen, som normalt er færdigt til klubmesterskabet omkring uge 34, bliver udskudt en månedstid. Det kan jeg dog berolige dig med, at det gør det ikke.
Der vil dog stadig være opgaver, som gøres lige op til klubmesterskabet så som græsslåning og tromling af greens, men det vil kun have betydning for den pågældende weekend.
vh
Nicolaj

 

 
14/9-2015 Medlem: Karsten Schultz - 3475
Er det ikke muligt at få scorekort i en bedre kvalitet. Et par regndråber gør de nuværende scorekort næsten ubrugelige, da papiret er så tyndt at det hurtigt bliver ødelagt.
Kære Karsten: Du har ganske ret, og vi er opmærksomme på problemet. Der er tale om en fejlleverance på 40.000 scorekort, som vi selvfølgelig straks påtalte, hvorefter vi fik leverancen til halv pris.
Vi har nok mindst 30.000 tilbage, og før de er brugt, vil der af sparehensyn ikke blive indkøbt nye.
vh
Ejvind
29/8-2015 Medlem: Tejs Arndt - 2832
På hul 16 kan det meget ofte være svært at se om den forangående bold er langt nok væk til at man kan slå ud fra teestedet.
Var det ikke en ide at få en klokke et stykke op ad fairway eller alternativt et "udkigstårn" som jeg har set på flere svenske baner.
 
Kære Tejs: Det er en rigtig god ide. Baneudvalget sørger for, at der ved starten på den ny sæson bliver opsat et stykke jern, man kan slå på i lighed med det, vi i dag har på hul 9. Det vil blive placeret i højre side af fairway på højde med søen.
vh
Ejvind
20/8-2015 Medlem:  Bent Randrup - 3677 
Jeg er nyt medlem i klubben og synes, at Dragør Golf er et dejligt sted at spille golf. Hvis man da ellers kan få en tid, der passer én. For det er godt nok nærmest umuligt at komme til om formiddagen med alle de ”klubber-i-klubben”, der på forhånd har tæppebombet de gode tider. Det er mig en gåde, hvordan disse klubber kan få lov til at opretholde disse privilegier? Umiddelbart har jeg heller ikke hørt om noget lignende i andre klubber.

 Det siger sig selv, at ønsker man som almindeligt medlem at gå en formiddagsrunde, så er der stærkt bud efter de få tiloversblevne tider. Som oftest sidder jeg parat ved tasterne kl 00:01 en uge før… Det er bare ikke i orden.

 Umiddelbart vil jeg tro, at de mindst eftertragtede udslagstider ligger fra 12-14 på hverdage. Det burde derfor – med respekt for klubbens øvrige medlemmer (og eventuelle greenfee-spillere) – være naturligt, at klubbens klubber har lov til at husere i dette tidsrum. Jeg føler mig overbevist om, at man på denne måde tilmed kunne udnytte banens kapacitet mere effektivt og homogent.

Ønsker (tør) man ikke sådan at ændre gennemgribende på forholdene, så burde man i det mindste gøre mulighederne tålelige for  ”os andre” ved en simpel justering. Her er mit forslag:

 I de tidsrum, hvor klubberne er aktive, suspenderes alle boldrendetider og overgår til almindelig bookning via GolfBox. Samtidig skal det ikke være muligt for herre/dame/oldtimer-klubbernes medlemmer elektronisk at booke disse tider. Såfremt en af disse tider skulle vise sig ledig på den angivne udslagstid, kan klubbernes spillere tage tiden ved fysisk at stå parat på hul 1.
 
Kære Bent: Af Visionen for klubben fremgår det, at vi vil være kendt for vores rummelighed. Rummelighed skal forstås som, at der er plads til både elitespillere og motionsspillere, samt at at vi lægger vægt på det sociale element, hvor vi kender hinanden og kommer hinanden ved. Klubberne i klubben er et vigtigt element i dette arbejde, og bestyrelsen betragter KiK’erne som det bærende element på det sociale niveau.
Flying Ladies og Herredagen har hver fortrinsret  til16 tider hhv. tirsdag og torsdag, og Old Timers har 12 tider om fredagen. Det finder bestyrelsen er et passende niveau, da der er 80 tider mellem kl. 8 og kl. 18 .
vh
Ulrik (næstfmd.)
Medlem: Søren Havemann -2524
Tak til Mariann for et godt og relevant spørgsmål.
Redaktøren slipper mindre heldigt fra svaret. (En seks timers hyggerunde opstår jo kun fordi Mariann skal lukke de mange bolde igennem?)
I yderste konsekvens kan Mariann og hendes firebold jo risikere at stå seks timer på hul et og lukke 1-2 bolde igennem. Så er det ikke morsomt at være medlem af Dragør golfklub! (Men jeg tror Mariann og hendes medspillere hurtigt  mister tålmodigheden og dermed får en dårlig oplevelse i Dragør golf klub)
Marianns problem forøges når de omtalte tobolde lejer en golfbil og bruger banen som racerbane.
For en uge siden oplevede jeg en golfbil der racede ned af fairway på hul fem. Kørte syd om søen på hul seks,for at overfuse os på hul syv fordi vi sinkede spillet. Vi bad  vedkommende om at køre til teestedet på hul seks og fortælle tobolden bag os at vi meget gerne ville lukke dem igennem når de kom tættere på.
Det komiske var, at tobolden på hul seks slet ikke ønskede at gå igennem.
Moralen er, at de hurtige bolde måske også kunne vise lidt hensyn og ikke bare kræve reglerne overholdt.

 
Kære Søren: Jeg tror, vi er enige i, at hurtigere bolde skal lukkes igennem, men det er ikke - og har heller aldrig været tanken - at man, som du skriver, 'skal stå seks timer på hul et og lukke 1-2 bolde igennem'.

Når man har lukket en hurtigere bold igennem, har man fred og ro til at fortsætte sit eget spil to-tre huller, før man evt. lukker en ny og hurtigere bold igennem.

Din historie med buggyen er et skræk-eksempel på hvordan man IKKE skal opføre sig på banen. Hverken i Dragør eller andre steder.
vh
Ejvind
4/08-2015 Medlem: Mariann Gröning - 874
Vedr. at lukke igennem har jeg følgede spørgsmål: 
Skal man virkelig lukke 1  -  2   og 3 bolde igennem når man spiller en 4 bold og IKKE har et ledigt hul foran sig?
I weekenden er det sådan at mange går ud i 2 bolde og spiller man så en 4 bold bestiller man ikke andet end at vende sig om for at se den ene 2 bold efter den anden står med hænderne i siden og meget gerne vil lukkes igennem.
Kan sagtens forstå det hvis man er en langsom 4 bold og har et ledigt hul foran.
Men ikke når man følger trop med bolden foran.
Har fået at vide af baneservice at sådan er reglerne. Mit spørgsmål er så: Hvorfor?
 
Kære Mariann: Hovedreglen er, at alle bolde, der er hurtigere end den foran gående gruppe, SKAL lukkes igennem.
Et eksempel: Hvis en 4-bold er 6 timer om at gå en hyggerunde , vil alle andre bagfra kommende bolde også være 6 timer om deres runde, hvis ikke der lukkes igennem i et letflydende tempo.

De officielle 'Golfreglerne 2012-2015' fra R & A er også klare omkring dette punkt:

"Spil i godt tempo og hold trit
Spillere bør spille i et raskt tempo. Det er en gruppes ansvar at holde trit med gruppen foran. Hvis den taber et helt hul og forsinker gruppen bagved, bør den opfordre gruppen bagved til at gå igennem; uanset hvor mange spillere der er i denne gruppe. Hvis en gruppe ikke har tabt et helt hul, men det er klart, at gruppen bagved kan spille hurtigere, bør den opfordre den hurtigere spillende gruppe til at gå igennem.

Fortrinsret på banen
Medmindre andet er bestemt af Komiteen, afgøres fortrinsret på banen af gruppens spilletempo. En hvilken som helst gruppe, der spiller en fuld runde, har ret til at gå igennem en gruppe, der ikke spiller en
fuld runde. Begrebet ”gruppe” omfatter også en enlig spiller."

Vores DGU-dommer John Sarby afholder i øvrigt to gratis kurser her i august om Golfreglerne. Det kan man læse mere om på Hjemmesiden.

Så nævner du Baneservice. De kører for at servicere klubbens medlemmer - både hvad angår spillets flow og med alm. hjælp.
Hvis Baneservice vurderer, at der er behov for at lægge 2-bolde sammen i spidsbelastede perioder, har de den fulde beføjelse til at gøre dette.
Det betyder også, at vi som medlemmer (og 2-bolde) efterlever en sådan henstilling fra Baneservice, idet det er i alles interesse, at spillet flyder let ude på banen.
vh
Ejvind
 
21/7-2015 Medlem: Peer Kirkegaard Hansen - 221
Hvorfor jeg er begyndt at holde på græsset, er fordi jeg efter at have
parkeret på den normale parkerings plads med en forholdsvis ny bil havde den kedelige oplevelse at inden for 2 uger havde jeg fået 2 buler i mine døre, hvilket jeg ikke syntes var særlig rart.
Som jeg ser det er der for lidt afstand i de parkerings felter som vi
har nu, prøv at gå en tur så ser du hvordan folk parkerer og hvor lidt
afstand der er imellem bilerne, så mulighederne er store for at få en
parkerings skade uden at vedkommende giver sig til kende som jeg har prøvet.
 
Kære alle medlemmer: Peer's indlæg er et svar på Arne Sørensens indlæg 18/7. Jeg skrev ved den lejlighed, at det ville gå for vidt, hvis vi skulle publicere yderligere indlæg fra medlemmerne om denne sag, idet meningerne formentligt er mange og forskellige.

Når jeg har valgt at tage Peer's indlæg med, er det fordi, jeg håber, at det vil få os alle til at være opmærksomme på, hvordan vi parkerer, og at vi sørger for, at der er god plads på begge sider af bilen til nabobilerne. Alt for mange parkerer skævt ind over to båse og for tæt.

Kommer man ved et uheld til at lave en bule på nabobilen, er det god klubånd, at man sætter en seddel i bilruden med sit navn og telefonnummer eller lægger en besked om uheldet med samme oplysninger på kontoret.

Når dette er sagt, så bør parkering på græsarealet dog kun forekomme, når der ikke er ledige p-pladser på det asfalterede område.
vh
Ejvind
PS: Jeg lukker hermed for yderligere kommentarer om dette punkt. Men tag gerne diskussionen med hinanden på hul 19.
19/7-2015
Medlem: Søren Havemann - 2524
Brevkassen er et talerør mellem medlemmerne og bestyrelsen som nævnt i præmissen.
En status på de svar der er kommet fra maj til juli viser at redaktionen har svaret på:
Parkeringsforhold, dropregler, vanding på greens, el-cykelstativer, lukke igennem etik, booking af boldrende, nye slagmåtter, nedslagsmærker, vending af banen, sandbokse og boldvaskere på testederne. Alle emner der bliver svaret super flot på. Og som jeg går ud fra spørgerne er tilfredse med.
Men hvad sker der med evt. kritiske spørgsmål om bestyrelsens beslutninger?
Bliver kritiske spørgsmål bortcensureret eller slet ikke besvaret?
Kære Søren: Selvfølgelig vil kritiske spørgsmål, som omhandler bestyrelsen og dens virke og beslutninger, blive offentliggjort i lighed med alle andre, men jeg kan ærligt svare - jeg får nemlig alle indlæg til Brevkassen - at der ikke har været nogen spørgsmål eller kommentarer til eller om bestyrelsens virke.
vh
Ejvind
18/7-2015 Medlem: Arne Sørensen - 2680
Parkeringsforholdene i vores klub er både flotte og gode set i forhold til mange klubber. Jeg undrer mig derfor hver gang jeg ser en halvfuld parkeringsplads og en del parkerede biler på gæsset. Jeg forstår naturligvis, at man så er helt op mod 50 til 100 meter nærmere klubhuset inden man skal gå en runde golf på ca 9000 meter. Det kan vel ikke være de 100 meter, der er årsagen. Hvis der er tale om invaliditet synes jeg man skal oprette invalidepladser. Dog er dette vel ikke sandsynligt, da der i forhold til antal biler på græsset burde være en del flere buggier til personer, der ikke kan gå de hundrede meter ekstra. Det kunne så skyldes særlige forhold omkring bilerne. Dette synes dog også usandsynligt, da man ofte ser biler af samme mærke stå parkeret på almindelige parkeringspladser.
Efter megen omtanke kan jeg ikke komme på en forklaring, som jeg selv kan tro på. Så jer, der holder på græsset - vil I ikke nok give mig den logiske forklaring herpå.
 
Kære Arne, det vil være at gå for vidt, hvis vi skal publicere indlæg fra medlemmerne med svar/holdninger til dit indlæg, men jeg tror også, du selv giver noget af svaret.
Lad os så håbe, at de, der læser dit indlæg, alle efterlever, at når dere er ledige p-pladser, så er det der, man parkerer - og ikke på græsset.
vh
Ejvind
14/7-2015
Medlem: Jesper Petersen - 2802
På Dragør Golfklubs side kommer der en sort dialogboks frem. Den indeholder div. aktuelle oplysninger og desuden i denne uge noget om reglerne ved rød vandhazard.:
"Dropperegler ved røde pæle: Hvis bolden med sikkerhed er i paralel vandhazard, kan regel 4 - 5 eller 7 benyttes med 1 straffeslag. Regel 4 - Tilbage i forlængelse af linien (Flag - bold) Regel 5 - Tilbage hvor du slog fra. Regel 7 - 2 køllelængder fra det sted hvor bolden krydser vandhazarden, ikke nærmere hullet. Du må spille bolden som den ligger i vandhazarden men ikke "grounde"."

Er det mig, der er forkert på den, når jeg påstår, at man i rød vandhazard (paralel vandhazard) også har mulighed for at droppe ved et punkt af hazardens afgrænsning på modsatte side af hazarden i samme afstand fra hullet.. Stadig uden at være nærmere flaget.? Eller er det underforstået, når I skriver "fra det sted, hvor bolden krydser vandhazarden"?
 
Kære Jesper:
Du har ret, der mangler: "på den modsatte side i det fiktive skæringspunkt.”
 
Husk der er 5 ting, man må, når bolden er i en vandhazard mærket med røde pæle.
 
1) spil den som den ligger.
2) spil den fra det sidste spillede sted.
3) Skæringspunkt og flaglinen.
4) To køllelængder i skæringspunktet.
5) To køllelængder i det fiktive skæringspunkt på modsatte side.

BEMÆRK.
Reglen siger: "Det er et spørgsmål om kendsgerninger, om en bold, som ikke er blevet fundet efter at være blevet slået hen imod en vandhazard, er i hasarden. Hvis det ikke er en kendsgerning eller så godt som sikkert, at en bold slået hen imod en vandhazard, men ikke fundet, er i hasarden, skal spilleren gå frem efter Regel 27-1.

vh
John Sarby
 
PS: Hvis Jesper og andre i øvrigt ikke har den seneste udgave af "Golfreglerne 2012-2015", kan den købes på kontoret for 35 kr. Den kan spare dig for mange slag på en sæson.
06/07-
2015
Medlem:
Christian Svendsen - 3270

Hej 
Jeg er medlem på 5 år. 
Jeg var ude og spille en runde til morgen, jeg må sige, banen og specielt greens står flottere end nogensinde, tak, god arbejde !
Det eneste jeg kan komme på der ville gøre greens endnu bedre var, hvis de blev vandet mere. De er meget hårde og tager ikke så godt imod. Er det et spørgsmål om økonomi, at de ikke får mere vand i en periode som nu ?
Kære Christian: Mange tak for ros og for dit gode spørgsmål. Vanding af greens er ikke et spørgsmål om økonomi. Hvis vi ønskede bløde, svampede greens hele året, kunne vi godt vande dem konstant, og lade regnen klare resten. Problemet er blot øget risiko for svampeangreb og etablering af uønskede græsarter. Det er specielt etårig rapgræs ”poa annua”, vi ikke ønsker på greens. Den blomstrer på greens, hvilket har en dårlig påvirkning på boldens rul, greens jævnhed generelt og en nedsat hastighed, når bolden ruller igennem blomstrende græs. Det er ikke tilfældigt, hvornår oh hvordan, vi vander. Hvis vi vandede hver dag under normale vejrforhold om sommeren, ville vi ”fodre” den etårige rapgræs, fordi dens rødder ligger i overfladen. Vores vandingsstrategi går ud på at vande efter behov og gennemvande greens, så vandet trænger hele vejen ned igennem vækstlaget og får rødderne på de ønskede græsarter – rødsvingel og alm. hvene til at strække sig dybere, så der skabes et sundt og mere tørkeresistent rodnet.  
Rødderne på den etårige rapgræs går ikke ret dybt, og derfor er den sårbar over for udtørring i perioder med tørt vejr. Derfor udnytter vi nogle gange de tørre perioder til at udpine denne græsart, som også er meget mere modtagelig over for svampesygdomme end vores ønskede arter. Dog er vanding, som bekendt, ikke helt i egne hænder, hvilket gør at vi ikke helt selv bestemmer, hvornår vi vil have bløde eller hårde greens. Der er fuld forståelse for, at der er forskellige facetter i spillet, man skal tilpasse alt efter forholdene. Når det er varmt og tørt brænder fairways ofte af og bolden hopper langt. Når greens er bløde tager de imod bolden, men til gengæld går det ud over hastigheden og omvendt.   
vh
Michael 
chefgreenkeeper
 
30/6-2015 Medlem: Lis Kok - 739
Vi er efterhånden mange der har investeret i en elcykel.
Dækkene på en elcykel er bredere end på almindelige cykler,derfor kan man kun bruge det nye cykelstativ. MEN der kan kun stå 3 cykler fordi afstanden er for lille mellem holderne.Er det ikke muligt at få et stativ mere i forlængelse af det der er? Elcykler er tunge,de må ikke vælte da det kan skade el og batterier.

 
Kære Lis: Stativet er bestilt og skulle gerne være opstillet senest i løbet af næste uge (28).
Kør forsigtigt og husk cykelhjelmen.
vh
Ejvind
15/6-2015
Medlem: Thomas Bøhm - 2678
Vi er ved at blive lukket igennem af en 4-bold. En af spillerne spørger mig om vi spiller match, for det er ALTSÅ herredag.
Jeg svarer nej og siger vi har taget en boldrendetid, samt at det er jo næsten er umuligt at få en tee time efter kl. 15 i DG grundet KIK og andre turneringer.
Har KIK nu også råderet over boldrender tider ?
 
Kære Thomas: Om det er Herredagen, Flying Ladies eller Old Timers dag, så har alle andre medlemmer - og greenfeegæster for den sag skyld - selvfølgelig ret til at spille banen. 
Men er man ikke medlem af en af KiK-klubberne, kan man ikke reservere starttid i tidsrummet mellem kl. 09.00 og 10.22 samt tiderne 15.37 - 15.52 - 16.07 og 16.22 på alle tirsdage (Flying Ladies) og torsdage (Herredagen). Skulle der være tider i de nævnte tidsrum, som ikke er reserveret af et KiK-medlem, kan alle andre dog booke tiden, som i så fald automatisk vil være frigivet på spilledagen kl. 00.01.
Der er ingen KiK-klubber, som har råderet over boldrendetider, så dem kan du og dine spillepartnere roligt booke. Og for KiK som for alle andre gælder, at man selvfølgelig lukker hurtigere bolde igennem.
Jeg vil dog opfordre dig til at melde dig ind i en KiK-klub, som udover at byde på en masse arangementer og turneringer også er en god mulighed for at komme i kontakt med andre medlemmer i Dragør Golfklub og derigennem udbygge sit netværk til fælles glæde.
vh
Ejvind
 
07/6-2015 Medlem: Peter Rødgaard - 3421
Jeg oplever jævnligt, at boldrende tider bliver "taget" udenfor den
normale mulighed for at bestille via touch i klubhuset - så vidt jeg er
informeret, kan disse kun bestilles på touch og når tiden inden er taget
- og tidligst et kvarter før. I golfbox kan jeg se, at der er tale om
medlemmer af DG - og ikke gæster som har ringet ind.
Har jeg misforstået bestillingsproceduren?
 
Kære Peter: Vi plejer kun at booke medlemmer med gæster på boldrendetider.
Hvis et medlem arrangerer et lille selskab/turnering på 8 eller 12 personer af klubbens medlemmer, booker vi nettider og boldrendetid lige efter hinanden.
vh
Irene
 
 
07/6-2015 Medlem Hans Palm - nr. 3532:
Dragør golfklub har ikke det bedste ry for at følge reglerne om at lukke 'hurtigere bolde'  igennem. Reglerne er perfekt beskrevet i klubbens 'Ordens- og etiketteregler' fra 2014.

Men den 5. juni 2015 levede ca. 20 medlemmer af herredagen fuldt ud op tll reglerne. Vi blev lukket igennem 6 bolde fra hul 4 - 15. Mange tak til jer. Mit forslag til klubben er, at reklamere for reglerne i bl.a. KIK'erne.
Mange gode golfregelhilsner 
 
Kære Hans: Jeg ved ikke, hvad du bygger dit statement om et dårligt ry på, men vi kan hurtigt blive enige om, at selvfølgelig bør man lukke hurtigere bolde igennem.
Det er jeg også overbevist om, at man fortæller sine medlemmer i KiK-klubberne. Man gør det i hvert fald i Herredagen, som jeg selv er medlem af - og som senest er bevist med dit eksempel.
vh
Ejvind
02/6-2015 Medlem: Jan Jakobsen - 1357
Klubben har investeret i nye måtter på tee 4 - Dragørs signatur hul.
Denne nyinvestering var tiltrængt, men er efter min mening og hel del af mine medspillere - regionsgolfere mfl. rigtig dårligt fungerende.
Det er på ingen måde muligt at få bare en lille tee til at sidde fast i måtten.
Jeg kunne i den forbindelse godt tænke mig at høre hvad baneudvalget vil gøre ved problemet og også hvornår.

 
Kære Jan: Klubben har desværre ikke fået leveret måtter som lovet til 4. tee, der lever op til vores krav om, at tee’s uden problemer skal kunne placeres direkte i måtten efter eget valg.
Vi må desværre også konstatere, at der uden Baneudvalgets eller min godkendelse er skåret linjer i begge måtter til placering af tee’s. Dette er selvfølgelig en helt uacceptabel handlig, og det har den konsekvens, at de to måtter ikke kan sendes retur til leverandøren med besked om, at de ikke lever op til det, der var aftalen, og at Klubben dermed nu påføres en unødvendig udgift.

Baneudvalget er i øvrigt i fuld gang med at undersøge, om der findes andre produkter på markedet, der kan opfylde vores krav, og indtil dette undersøgt og afprøvet, vil der blive etableret en midlertidig løsning. Der vil her blive indsat et gummi-tee i midten af hver måtte – et tee, hvor der i midten også kan placeres et andet tee, således at højden på ens tee frit kan reguleres.
Det skal endelig bemærkes, at vi ved, at en del af de spillere, der ikke bruger tee på hul 4, er meget tilfredse med måtternes kvalitet.
vh
Finn
 
27/5-2015 Medlem: Michael Norgreen - 3571
Ikke så meget et spørgsmål, snarere en opfordring! Vores greens lider voldsomt under folks manglende lyst/tid til at rette nedslagsmærker med det resultat, at udkomme af putting nærmest er tilfældig, da greenoverfladen er nupret og uensartet.
Opfordring: Ret eget nedslagsmærke og/eller mindst et andet pr. hul, og vi vil forhåbentlig få gode greens.
God golf.
Kære Michael: Det er en opfordring, vi alle bør tage til os, og som kun vil komme alle til glæde.
Er nogen i tvivl om den rette måde at oprette nedslagsmærker, så kig på den lille video, som I finder under Greenkepeer Info på forsiden af Hjemmesiden (15. oktober 2013).
vh
Ejvind
26/5-2015
Medlem: Søren Havemann - 2524 
Tak for den gode ide med en brevkasse. Jeg er tilhænger af korte spørgsmål og korte svar.
På Ian Hollins spørgsmål 22/5 svarer du kun på det indledende spørgsmål med et - ja. Kort og præcist.
Hvad med det andet spørgsmål Ian stiller dig?
Måske kan bestyrelsen i denne brevkasse orienterede alle os andre om hvordan udvælgelsens processen er foregået, for lige netop at vælge Torben som klubsekretær?
PS: Jeg har forgæves ledt efter et stilingsopslag på vores hjemmeside.
 
Kære Søren: Når svaret på det første spørgsmål er et ja, må svaret på det næste spørgsmål jo være et nej! Det troede jeg var indlysende.
Du har ret, du har ikke set noget stillingsopslag. Vi fik flere uopfordrede og velkvalificerede ansøgninger, da det blev kendt, at Anni stopper. Og blandt dem altså også en fra Torben Ehlers, som vi i bestyrelsen er overbeviste om er den helt rigtige mand for klubben.
Hvilke arbejdsopgaver Torben skal tage sig af, kan du læse i interviewet med ham her på Hjemmesiden under Nyheder (21. maj).
vh
Ejvind
PS: Tak fordi du synes om Brevkassen.
22/5-2015
Medlem: Ian Hollins - 1312
Det er godt at i har fået ansat en ny mand på kontoret. Jeg mener at Anni var ansat som regnskabsmedarbejde og nu har vi Torben som klubsekretær. Er det ind for den samme løntrin eller har vi fået en Foretningsfører ind af bagdøren?
Kære Ian: Svaret til dit indledende spørgsmål er et entydigt ja!
vh
Ejvind
21/5-2015 Medlem: Berith Friis - 20331
Jeg har talt med flere golfspillere, som godt kunne tænke sig, at man prøvede at vende banen, så hul 10 bliver til hul 1 og hul 1 til hul 10.
Vi mener ikke, det er forbundet med de store udgifter. Man kunne gøre det sidst på sæsonen i en måned og derefter lade det komme til en afstemning blandt klubbens medlemmer. Vi synes, det er værd at prøve.
 
Kære Berith: Et interessant forslag og også sjov tanke, som faktisk har været oppe at vende ved en tidligere lejlighed, og dengang - lige som nu - er der nogle bl.a. rent logistiske ting, som gør, at det vil være uhensigtsmæssigt at gøre denne ændring. Eller i hvert fald byde på nogle store udfordringer.
1) Vi vil få en trafik fra et 'nyt' hul 9 til det 'nye' hul 10, som skal forbi klubbens kontor og bagindgangen på restauranten, hvor der er vareindlevering. Et område, hvor det også vil blive svært at etablere en sti pga. vigtige nedgravede installationer.
2) To gange om ugen bliver toiletvognene tømt og rengjort på samme område, som spillerne skal bruge for at komme fra et nyt ’hul 9 til hul 10’. Her ligger nemlig nedsivningsanlægget. Og vi kan ikke bruge den anden vej rundt om klubhuset, for her ligger jo puttinggreen.
 3) Vender vi banen vil det også gøre, at man ikke kan følge flowet på hul 1 fra driving range. I dag starter vi med et par 5-hul og første par 3-hul er fjerde. Det giver også et bedre flow i spillet, end hvis vi starter med et par 4-hul og spiller føste par 3 allerede som tredje hul.
Men Berith tak for inputtet. Det vil helt sikkert sætte gang i tanker og ideer hos en masse. Og hvem ved, måske er der en, der finder de vises sten. For selvfølgelig er der baner, som starter med et par 3 hul. Herhjemme i hvert fald Køge og af store kendte baner East Lake i Atlanta, USA, som er vært for Tour Championship.
vh
Bjarne & Ejvind
 
12/5-2015
Medlem: Ian Hollins - 1313
Jeg har kikket på Klubturneringer og kan se at vi har kun en turnering for os almindelige medlemmer. Jeg mangler:
Pinsematch.
Generationsmatch.
Parturnering.
Spil med eliten.
Men i har en Hyggeturnering for høje handicap 2. pinsedag. Hvad er sket?
Kære Ian: Jeg ved ikke, hvad det er, du mener skulle være sket. Kigger du på Hjemmesiden under Turneringer og under Klubturneringer i Golfbox, vil du se at:
Pinsematchen afvikles 24. maj.
Partnerturneringen 6. juni.
Generationsmatchen 20. juni.
Det er kun Spil med eliten, som mangler i forhold til sidste sæson, og det skyldes udelukkende, at det ikke har været muligt at finde en sponsor.
vh
Ejvind


 
03/5-2015 Medlem: Marianne Nielsen - 3165
Forslag om at der også på dame teestederne blev opstillet sandbokse. Evt flytte en af de 2 som står på nogle  af par 3 teestederne. 
 
Kære Marianne: Der skulle nu være 'sandkasser' på såvel herrernes som damernes udslagssteder på par 3 hullerne, som er de huller, hvor der kan være problemer med turfhuller.
vh
Ejvind
17/4-2015
Medlem: Jesper Bjarnholt - 3420
På Royal golf par 3 bane har man på alle huller ved siden af boldvaskeren også opstillet en vasker til jern og køller.
Var det ikke en idé også at gøre det på vores bane? Det kan jo ikke koste den store formue.
Kære Jesper: Tak for dit forslag. Vi har ikke undersøgt i hvilket omfang, sådanne køllevaskere løser et konkret problem for vores medlemmer.
Vi har dog undersøgt, hvad 20 køllevaskere vil koste i anskaffelse, og alt efter model vil det beløbe sig til mellem 25.000 kr. og 37.500 kr. inkl. moms. Projektets samlede økonomi skal endvidere suppleres med en pris for opsætning og en årlig driftsudgift, der bl.a. omfatter løbende rengøring og påfyldning med vand. 
Alt dette er der ikke plads til i vores meget stramme driftsbudget, og da banen ikke har noget anlægsbudget, er det ikke et projekt, der vil blive arbejdet videre med i det korte tidsperspektiv. Baneudvalget gemmer dog løbende interessante forslag til senere vurdering og evt. gennemførelse. Det gælder også dit forslag.
vh
Finn
12/4-2015 Medlem: Karsten Schultz - 3475
Jeg er i tvivl om jeg har overtrådt nogle regler? Har hængt et par sedler med brugt golfudstyr til sal i mellemgangen på opslagstavlen. 
De er pillet ned. Er det ikke tilladt at hænge den slags sedler op?

 
Kære Karsten: I henhold til vores aftale/kontrakt med Davies Golf, har de eneret til salg af golfudstyr i Dragør Golfklub. 
vh
Ejvind
9/4 - 2015 Medlem: Poul Olsen - 2359
Kunne der være en ide i at synliggøre vores venlighed overfor nye potentielle pensionister der har overvejet golf, men som vælger det fra, da de ikke mener de kan udnytte det godt nok, til den pris det koster.
I Skjoldnæsholm tilbyder man et særligt pensionistmedlemskab som er noget billigere end det oprindelige, for netop at få denne kategori som medlem i deres klub.
Jeg kender ikke betingelserne for dette, men det var måske en overvejelse værd at have dette med i vores tanker, da det skal ses i forhold til at en ny pensionist vælger fra, og ikke vil være medlem. Lidt indtægt er som bekendt bedre end ingen indtægt.
Kære Poul: Spørgsmålet har været oppe og vende i bestyrelsen ved en tidligere lejlighed, hvor der også blev drøftet hverdagsmedlemskab.
Man valgte dog ikke for nuværende at gå videre med ideen - alene af den grund, at tæt på halvdelen af vores medlemmer er over 65 år, og skal de f.eks. have en rabat på 1.000 kr., vil vi komme til at mangle 500.000 kr, i budgettet. Det vil betyde, at vi skal ud og finde ekstra 80 nye medlemmer udover de nye, der allerede er budgetteret med, og det har vi ikke plads til i klubben.
Desuden - giver vi rabat til en gruppe, er der andre grupper, som skal betale mere for at økonomien hænger sammen, og det finder vi nok ikke gehør for, hvor sympatisk dit forslag end måtte være.
vh
Ejvind & Ulrik

.
8/4-2015 Medlem: Peter Hartmann - 3451
Hvad er det lige der gør, at boldautomaten ikke er startet op endnu? Jeg ved godt man vil beskytte greens pga kulde i jorden. Men at rangen ikke er åbnet med boldautomaten endnu kan jeg slet ikke forstå. Sidste år var samme problem.
 
Kære Peter: Det er rigtigt, at vi havde det samme problem sidste år, og problemet vil gentage sig de kommende år.
Årsagen til dette problem er HOFOR, som er det offentlige selskab, der varetager alle godkendelser af nye installationer tilknyttet den  offentlige drikkevandsforsyning.
Boldautomaten er forbundet med et vaskeanlæg til vask af boldene, inden de bliver placeret i boldautomaten. Denne vask indebærer en ny vandledning, og på denne vandledning kræver HOFOR  monteret en tilbageslagsventil. Denne kan først monteres og tages i brug, når der ikke længere er risiko for, at den frostskades. Det er der ikke længere, og den er derfor aftalt monteret torsdag den 9. april. hvorefter anlægget vil kunne tages i brug.
Drivingrangen med boldvasker vil blive åbnet fredag den 10. april.
vh
Finn
8/4-2015 Medlem: Karsten Schultz - 3475
Jeg synes generelt, at klubben mangler en strategi for at fastholde nye medlemmer!
Det handler mest af alt, om "ældre" medlemmer der ikke kan andet end at kritisere og komme med en masse fnidder, fnadder.
Banen er lukket i tide og utide. Enten pga. vejret eller en eller anden turnering. Det er meget svært at få optimal udbytte af sit medlemskab og det forholdsvis høje kontingent.
For mit vedkommende er det eneste der gør Dragør Golfklub attraktiv kun, at det ligger tæt på.
Sammenlignet med mange andre klubber, halter Dragør langt efter.
 
Kære Karsten: Fra spørgeundersøgelsen ved vi, at det er vigtigt for et medlem, at vedkommende har nogen at spille med. Derfor ligger klubbens strategi for at fastholde medlemmer primært på følgende fire områder:
1. Som ny træner man i hold, hvor man lærer andre nygolfere at kende.
2. Afholdelse af klubturneringer, som normalt afsluttes med en frokost. Man får lejlighed til at lære andre medlemmer at kende.
3. Afholdelse af onsdagsturnering for medlemmer med et hcp over 30.
4. Der vil i 2015 komme flere arrangementer i klubhuset, f.eks. grillaftener.

Dit udsagn om "ældre" medlemmer ønsker jeg ikke at kommentere.
 
Vejret er vi ikke herre over, men jeg tror ikke, at der i højsæsonen har været lukkedage grundet vejret. Det er rigtigt, at der er lukkedage grundet turneringer. Er det klubturneringer, er du velkommen til at deltage. Der er normalt hyggeligt, og man er velkommen - også selvom man har et højt hcp. Tænker du på herredag, damedag og old timers, kan du også spille de dage, selvom du ikke er medlem af en af klubberne. Da vi er en rummelig klub med både elitespillere og motionsspillere, er der også lukninger grundet DGU turneringer, men som anført, skal der være noget for alle medlemmerne.
Det er ikke min opfattelse, at forholdene i Dragør Golfklub er dårligere end i andre klubber. Da du skriver, at du har erfaringer fra andre klubber, vil jeg kontakte dig, så vi kan afholde et møde og trække på dine erfaringer.
Med venlig hilsen
Ulrik Ankerstjerne
næstformand
30/3-2015 Medlem: Karsten Schultz - 3475
Er det ikke på tide at få lagt referat fra generalforsamlingen
op på siden?
 
Kære Karsten: Du kan læse referatet og se fotos fra årets generalforsamling her på forsiden af hjemmesiden. Når det først er lagt ud nu, skyldes det, at det tager tid at gennemhøre og skrive båndet af, hvorefter referatet så skal til godkendelse hos dirigenten og formanden. Jeg håber, det har været ventetiden værd.
vh
Ejvind
29/3-2015
Medlem: Lars Ove Jensen - 2727 Betales der til Davies Golf ud over det i regnskabet nævnte beløb, såsom for træning af eliten, juniore og golf på prøve ect, og hvis hvor meget beløber det sig til om året?

Er det rigtigt, at der barsles med et gebyr på 300 kr. for at bruge vogn i vinterperioden?
Kære Lars Ove: Nej, det gør der ikke, som det også blev forklaret på generalforsamlingen.
Og ja, spørgsmålet om betaling for brug af vogne i vinterhalvåret har været oppe og vende på et bestyrelsesmøde, men det drejer sig om El-vogne. Der er ikke fastlagt noget beløb.
vh
Ejvind
29/3-2015 Medlem: Thomas Bøhm - 2678
Det undrer mig at baneudvalget (Finn) skriver at man må tee op? Hvilket jeg mener er en dårlig idé, da man tager en turf når man tee'er op.

Har man styr på hvor mange der har tilladelse til at bruge vogn året rundt ?

 
Kære Thomas. Jeg har skåret ned på dit tilsendte indlæg, fordi meningen med denne brevkasse er, at man kan stille korte, relevante og præcise spørgsmål og få ditto uddybende svar. 

Vedrørende brugen af tee, så gør det jo netop, at man ikke slår tørv op.
Der er 133 medlemmer, som har vogntilladelse.
vh
Ejvind
 
26/3-2015
Medlem: Ian Hollins - 1312
Jeg var ude og spiller i går onsdag og er overrasket over divoter på fairways også tees på fairways. På hul 11 talte vi 12 nye opslået divots fra skoven til green, ca. 100 meter. Man kan også se at vores semi-rough har det ikke så godt. Måske vil det være en ide med påbud om Måtte eller No Divot også i semi- roughen til næste vinter?
I Baneudvalget har vi også bemærket de mange divots. Derfor vil det udmærkede forslag blive behandlet på et af de nærmeste udvalgsmøder, og vi vil så melde noget ud senest inden næste vintersæson. Den generelle indstilling i udvalget er, at man ikke må gøre skade på fairways, om man så undgår det ved at tee up, anvender no divot eller måtte blander vi os ikke i.
vh.
Finn
23/3-2015 Medlem: Svend Erik Larsen - 2039
Da Davies Golf har overtaget proshop og træning på Skjoldnæsholm GK, kunne det være rart at høre om Davies Golfs virke i Dragør og mulige påvirkning af engagementet med Skjoldnæsholm?
Kære Svend Erik Larsen. Du vil kunne se Davies Golfs egen forklaring på dit spørgsmål her på hjemmesiden under Nyheder. Det sker, fordi vi mener, det har almen interesse.
vh.
Ejvind
21/3-2015 Medlem: Christian Brøndum Svendsen - 3270 
Jeg vil spørge til, hvad der skyldes, at banen i Dragør generelt, hvert år, åbner for sommergreens og tee, 14-30 dage senere end mange andre klubber?
Vi åbner greens og teesteder, når græsset begynder at vokse, hvilket det gør når jordtemperaturen er minimum 7 gr. C. over en længere periode. At vi starter senere skyldes den dårlige jord og dels det kystnære klima. Det sidste gør til gengæld, at vi kan udskyde tidspunktet for lukning sidst på året.
vh.
Finn
19/3-2015
 
Medlem: Jan Jakobsen - 1357
Hvor mange elitespillere har DG i sin "stald" og hvilke udgifter afholder klubben for disse ? - Hvad er den samlede udgift til disse?
Eliteafdelingen består af 4 hold, 3 herrehold og et damehold. Truppen består af ca. 40-50 spillere, plus 10 boblere fra juniorafd.
Eliteafdelingens budget beløber sig til 150.000 kr.
Det bruges bl.a. til træningssamlinger, der foregår herhjemme med div. træningslejre enten i vores egen klub eller i opstarten af sæsonen andre klubber, hvis bane er åben.
Når man spiller match for DG får man 2 spillertrøjer (poloer), samt en burger og en sodavand efter kampen, ligeledes får man 3 bolde til brug under matcherne.
For dem, der spiller turneringer, ydes der tilskud til matchfee samt kørsel.
Hvis man skal søge tilskud, skal der fremsendes en turneringsplan, som viser hvilke turneringer man ønsker at konkurere i samt en træningsplan for at opnå tilfredsstillende resultater.  Man kan kun opnå kørselstilskud til turneringer på Sjælland.
Der ydes også individuelle tilskud til spillere som forsøger sig i de bedste rækker.Tidligere kan nævnes Caroline Nistrup (nuværende college spiller i USA). De sidste par år har Erik Krogsgård forsøgt sig på DM seniortour med stor succes og efterfølgende udtagelse til Europamesterskaberne for seniorer.
Keen Bernberg spiller i år på ECCO Touren.

Ligeledes hører Regionsgolf ind under Eliteudvalget med en post på ca. 10.000 kr. for alle regionsholdene.
Posterne fordeler sig således.
Træningssamlinger :22.000 kr.
Træningsmidler : 9.000 kr.
tilmeldningsgebyrer :24.000 kr.
Transport :17.000 kr.
Ophold og fortærring :32.000 kr.
Særlige talenter :22.000 kr.
Regionsgolf : 10.000 kr.

Med sportslig hilsen Lars 
 

© Copyright 2021 | Dragør Golfklub  | Kalvebodvej 100 | 2791 Dragør | Tlf: +45 32 538975 |